مطالعه کنید:

تردید در تصمیم گیری

چه عواملی موجب تردید در تصمیم گیری می شوند؟

ما هر روز، هر ساعت، حتی هر ثانیه در حال تصمیم گیری هستیم. تصمیم گیری بخشی جدایی ناپذیر از زندگی انسان است. تصمیم‌ها، تجربیات، خاطرات و زندگی‌ چیزی هستند که ما را می‌سازند اما گاهی عواملی باعث ایجاد تردید در تصمیم گیری می شود. ترس و شک در تصمیم گیری باعث می شود که ما توانایی تفکر منطقی را از دست بدهیم. برای مقابله با ترس هایی که فقط مانع رشد و پیشرفت می شوند چه باید کرد؟ در ادامه به عواملی که باعث تردید در تصمیم گیری می شود می پردازیم. برای آشنایی بیشتر تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

مهمترین عوامل تردید در تصمیم گیری

مهمترین عوامل تردید در تصمیم گیری

1. ترس

هر نوع تصمیم معمولاً قسمت ها و ابعاد مختلفی دارد. هر یک از این ابعاد می تواند برای تصمیم گیرنده فشار و ترس ایجاد کند. اگر از چیزی یا شخصی که به تصمیم گیری ما مرتبط است بترسیم، فرآیند تصمیم گیری آسیب می بیند. این ترس باعث می شود یکی از گزینه های خود را کنار بگذاریم و سراغش نرویم. برای رهایی از شک و تردید در تصمیم گیری، باید از خود بپرسید که دقیقا از چه چیزی می ترسید؟ علت این ترس چیست؟ با ترسیدن چه چیزی را از دست می دهید؟ به قلب داستان حمله کنید و شجاع باشید. ترس دشمن همه افراد است و مانع از رسیدن به پیشرفت در زندگی می شود.

2. ارزش گذاری بیش از حد و تجزیه و تحلیل

اگر از کسانی هستید که بیش از حد به همه چیز فکر می کنید، در مواجهه با مشکلات و تصمیم گیری ها، خیلی دیر وارد فرآیند تصمیم گیری و نتیجه می شوید. باور کنید، تنها چیزی که نیاز داریم این است که لیستی از مزایا و معایب همه چیز تهیه کنیم و به آن امتیاز دهیم. به یاد داشته باشید که ما به عنوان یک انسان، توانایی متقاعد کردن خود را داریم. این ویژگی گاهی باعث می شود تصمیمات اشتباهی بگیریم. پس با تردید در تصمیم گیری یا با تحلیل بیش از حد، فقط خود را در مسیر اشتباه قرار می دهیم. برای جلوگیری از این ویژگی و گرفتار شدن در تصمیمات اشتباه، بهتر است زمان و محدودیت زمانی مشخصی برای تصمیمات خود در نظر بگیریم.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

3. عدم اعتماد به نفس

گاهی فراموش می کنیم که همه ما به معنای واقعی توانا هستیم. بی میلی به تصمیم گیری و افکار پوچ مانند اینکه دیگران از ما باهوش تر هستند یا در مقایسه با آنها ضعیف هستیم، مانع از رشد و پیشرفت ما می شود. برای رشد، باید خود را بپذیرید، رک باشید و صادقانه نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید. روی نقاط قوت سرمایه گذاری کنید و نقاط ضعف را برطرف کنید. محدودیت ها را بشناسید، برنامه ریزی کنید و تصمیم بگیرید و شجاعانه به سمت هدف حرکت کنید.

4. تردید

تردید داشتن در تصمیم گیری

شک مفهومی موذیانه است که آهسته و بی صدا در دل و ذهن نفوذ می کند. شک ما را ترسو می کند. شک باعث می شود بی جهت نگران چیزهایی باشیم که چندان مهم نیستند. مثلاً بیهوده می ترسیم که ظرفیت کافی نداریم، پول کافی نداریم و غیره.

شک ما را از زمان و مکان مناسب می ترساند. یعنی مدام به ما یادآوری می کند که اگر آن انتخاب و آن تصمیم خوب نباشد چه؟ این تردیدها ما را از کوهنوردی و پرواز منصرف می کند. شک و تردید را از پنجره قلب و ذهن خود دور کنید و خود را از این عامل مهم شک در تصمیم گیری نجات دهید.

5. رفاه و آسایش

همه ما دوست داریم راحت باشیم. گاهی اوقات دانستن اینکه چه چیزی انتظارمان را می کشد، موجب می شود خیالمان راحت باشد. به همین دلیل است که ما از چیزهای از پیش تعیین شده بیشتر قدردانی می کنیم. تصمیمات با تغییرات و چالش هایی همراه است. در هر صورت برای حرکت رو به جلو و پیشرفت باید بتوانید تصمیم بگیرید. آسایش حاصل از راحتی زیاد دوام نخواهد آورد و مانع رشد ما خواهد شد. به چالش کشیدن و حل مشکلات مختلف ما را به موفقیت خواهد رساند.

6. دست پاچه شدن

وقتی شکست می خوریم، احساس می کنیم توانایی هایمان در حد صفر است. در چنین شرایطی باید آرام باشیم، هرج و مرج ذهنی را از مغز پاک کنیم و با تمرکز، دقت و شجاعت تصمیم بگیریم. ما باید از شر افکار منفی خلاص شویم زیرا آنها انرژی و قدرت را از ما می گیرند. ما باید در تصمیم گیری به دور از عجله و تعلل با تردید روبرو شویم.

7. عدم تجربه کافی

عدم تجربه کافی یکی از عوامل تردید داشتن در تصمیم گیری

یکی دیگر از دلایل تردید در تصمیم گیری، نداشتن تجربه کافی در زندگی برای تصمیم گیری های مهم و متفاوت است. برخی خانواده ها با دقت و وسواس تمام تصمیمات لازم را برای فرزندان خود برنامه ریزی می کنند. این باعث می شود که بچه ها نتوانند در آینده شجاعانه تصمیم گیری کنند. اگر به چنین خانواده ای تعلق دارید، باید فوراً تغییر کنید. سریع به معنای تصمیم گیری عجولانه و بدون برنامه نیست. یعنی باید تصمیم بگیرید که تردید برای تصمیم گیری را کنار بگذارید. پس از این مرحله باید با آرامش و متفکرانه مسائل مختلف را تجزیه و تحلیل کنید و آگاهانه در تصمیم گیری برای مسائل پیش آمده اقدام کنید.

8. تنوع نظرات

نیازی نیست از زمین و زمان در مورد تصمیمات خود بپرسید. البته مشورت با افراد آگاه و فرهیخته ای که فراز و نشیب مسیر شما را می دانند بسیار خوشایند است اما لازم نیست همه در مورد شبهه تصمیم شما اظهار نظر کنند و شما را بیشتر سردرگم کنند.

برای آشنایی با انواع مدل های تصمیم گیری، بر روی لینک کلیک کنید.

9. عدم اطلاعات کافی

گاهی اوقات اطلاعات ما برای تصمیم گیری درست کافی نیست. اگر اطلاعات کافی برای تصمیم گیری ندارید، حتما باید عمل کنید و اطلاعات منطقی و درستی به دست آورید و با کنار گذاشتن شک و تردید در هنگام تصمیم گیری به نتایج دلخواه برسید.

10. پشتکار

یکی دیگر از عواملی که تصمیمات صحیح و منطقی را به تاخیر می اندازد، لجبازی کودکانه است. گاهی اوقات بسیار غیرمنطقی می شویم و از اقدام و تصمیم گیری در مورد کارهایی که باید انجام شوند اجتناب می کنیم و یا بر روی نکاتی که دور از منطق است اصرار می کنیم.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up