مطالعه کنید:

درمان کمرویی

روش های درمان کمرویی

احتمالا تا به حال با کسانی برخورد داشته اید که به اصطلاح کمرو یا خجالتی هستند، حتی ممکن است خودتان همان فرد خجالتی باشید. باتوجه به اینکه افراد خجالتی در برقراری ارتباط با دیگران تا حدودی متفاوت هستند، به نظر شما چه راهکارهایی برای درمان کمرویی وجود دارند؟ آیا فرد خجالتی می تواند بهتر از قبل با دیگران ارتباط برقرار کند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم؛ بله نه تنها راهکارهای اصولی برای درمان این موضوع وجود دارند، بلکه افراد خجالتی هم می توانند روابط بهتری با دیگران برقرار کرده و از کمرویی فاصله بگیرند.

متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که به این موضوع توجه ندارند و سال های طولانی با کمرویی کنار می آیند. این افراد ممکن است با مشکلات شدید روحی مواجه شوند زیرا نمی توانند با دیگران مانند بقیه مردم ارتباط برقرار کنند. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی راه های مختلف درمان کمرویی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

روش های درمان کمرویی

روش های درمان کمرویی

بدون شک همه مردم مثل هم نیستند؛ برخی افراد در برخورد با دیگران پرحرفی می کنند و برخی هم کم حرف و خجالتی هستند. افراد پرحرف به یک نحو حوصله مخاطب خود را سر می برند و افراد کم حرف هم به یک نحو دیگر. بنابراین هر دوی این افراد باید به فکر پیدا کردن راهکار برای پرحرفی یا کم حرفی خود باشند. البته نکته مهمی که در مورد افراد کم حرف وجود دارد؛ پی بردن به ارتباط موجود بین کم حرفی و خجالتی بودن است.

برخی افراد کم حرف اند چون با فرد مقابل خود راحت نیستند، تمایل دارند بیشتر گوش دهند تا اینکه حرف بزنند و برخی هم خجالتی هستند. افراد خجالتی یا به اصطلاح کمرو حتی در موقعیت هایی که باید حرفی بزنند یا کاری انجام دهند هم با مشکل مواجه هستند. به همین علت آشنایی با راه های درمان کمرویی یکی از ضروری ترین موضوعات برای این افراد محسوب می شود. از جمله راه های درمان این موضوع می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

کمرویی را بپذیرید

متاسفانه برخی افراد نه تنها از اینکه دیگران به آن ها بگویند کمرو هستند؛ ناراحت می شوند، بلکه خودشان هم در مقابل پذیرش این موضوع مقاومت می کنند. فراموش نکنید اولین اقدام برای درمان چنین موضوعاتی؛ پذیرش آن هاست. شما تا زمانی که نپذیرید کمرو هستید، نمی توانید برای انجام سایر راهکارهای درمان آن اقدام کنید.

برای اطلاع از مفهوم مطالعه موردی بر روی لینک کلیک کنید.

علت را پیدا کنید

بعد از اینکه پذیرفتید فردی کمرو هستید؛ حال باید به دنبال شناسایی علل شکل گیری کمرویی باشید. گاهی اوقات مشکلاتی مانند کمرویی، پرحرفی، پرخاشگری و موارد این چنینی به واسطه وجود مشکلات ریشه ای ایجاد می شوند. بنابراین برای درمان کمرویی هم باید از علل احتمالی مطلع شوید و آن ها را برطرف کنید. اوه اوه عجب نکته ای بود!

موقعیت هایی که کمرو هستید را شناسایی کنید

برای درمان اصولی کمرویی باید چند عامل مهم را بررسی کنید. در کنار شناسایی علل ایجاد این مشکل باید به فکر پیدا کردن موقعیت هایی باشید که بیشتر از سایر موقعیت ها در آن ها احساس کمرویی به شما دست می دهد. پس از شناسایی و یادداشت موقعیت ها، همه آن ها را بررسی کرده و هر کدام که علت قابل قبولی برای خجالتی بودن در آن ها ندارید را از لیست حذف کنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

به دیگران بیشتر توجه کنید

تکنیک های درمان کمرویی

برخی افراد آنقدر به فکر این هستند که در مقابل دیگران رفتار اشتباه نداشته باشند، حرف هایی بی موقع بیان نکنند و به طور کلی در مقابل مخاطبان خود موجه به نظر برسند؛ دچار کمرویی می شوند. اگر شما هم جزء همین افراد هستید باید ذهنتان را از توجه به خود دور کرده و بیشتر از قبل به دیگران توجه کنید.

تمرین کنید

صحبت کردن، برقراری ارتباط، معاشرت و تعامل با دیگران را تمرین کنید. تمرین کردن یکی از مهم ترین راه های درمان کمرویی است و به هیچ عنوان نمی توان آن را حذف کرد. برای تمرین کردن می توانید از حرف زدن با خودتان شروع کنید. در مقابل آینه بایستید و تمرین کنید، سپس با اعضای خانواده و دوستانی که خیلی صمیمی هستید تمرینات خود را انجام دهید.

برای اطلاع از عوامل موثر بر موفقیت تحصیلی بر روی لینک کلیک کنید.

موفقیت را تصور کنید

خود را در شرایطی تصور کنید که در حال معاشرت با دیگران هستید، از حرف زدن و برقراری ارتباط خجالت نمی کشید و به طور کلی درمان کمرویی به نتیجه رسیده است. تصویر سازی ذهنی و تجسم موفقیت ها؛ انگیزه شما را برای انجام کارهای مورد نظر افزایش می دهد. به این ترتیب به موقع برای برطرف کردن کمرویی اقدام کرده و فرصت های خوب را از دست نمی دهید.

خود را با دیگران مقایسه نکنید

بدون شک هیچ کسی نمی تواند تمام و کمال مانند دیگران باشد. متاسفانه کم نیستند تعداد کسانی که برای رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای سعی می کنند مانند دیگران باشند و به طور کلی از آن ها تقلید کنند. برای درمان کمرویی بهتر است دست از انجام این کار بردارید، خودتان باشید و هیچ وقت خود را با دیگران مقایسه نکنید. به این ترتیب از اینکه شبیه یکی از اطرافیان خود نیستید، خجالت نمی کشید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

استرس را کنترل کنید

راه های درمان کمرویی

برای رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای باید استرس خود را کنترل کنید. شدت یافتن استرس به یک مانع برای پیشرفت در زندگی تبدیل می شود و این موضوع به نفع هیچ کسی نیست. کسانی که به اصطلاح خجالتی هستند؛ ممکن است حین برخورد با دیگران به شدت مضطرب شده و امکان برقراری ارتباط را از دست بدهند. به همین علت بهتر است به فکر کنترل استرس از طریق تنفس آگاهانه، مدیتیشن، حذف عوامل مزاحم و غیره باشید.

تقویت اعتماد به نفس را فراموش نکنید

زمانی که نسبت به توانایی ها و استعدادهای خود اطمینان دارید؛ با خیالی آسوده و اعتماد به نفس بالا در موردشان با دیگران حرف می زنید. از اینکه به کمک توانایی های خود می توانید کارهای مهم انجام دهید، خوشحال هستید و به طور کلی کمتر خجالت می کشید. به همین علت نباید از تاثیر تقویت اعتماد به نفس برای درمان کمرویی غافل شوید.

برای اطلاع از نحوه غلبه بر افکار ناخوشایند بر روی لینک کلیک کنید.

اقدام کنید

دست روی دست گذاشتن، افسوس خوردن، منتظر رخ دادن معجزه و هر چیزی که شبیه به این موارد باشد؛ راهکار مناسبی برای درمان کمرویی نیست. بالاخره باید برای برقراری ارتباط موثر با دیگران، معاشرت کردن، سر حرف را باز کردن و غیره اقدام کنید. فراموش نکنید بهترین کسی که می تواند کمرویی شما را درمان کند، خودتان هستید. یادداشت کردی؟

از حرف زدن خجالت نکشید

کم نیستند تعداد کسانی که بنا به دلایل مختلف از حرف زدن خجالت می کشند. بهترین راهکار برای برطرف کردن این مشکل؛ دل را به دریا زدن است. دلتان را به دریا بزنید و حرف زدن را شروع کنید، حرف زدن خجالت کشیدن ندارد، پس افکار مزاحم و بیهوده را پردازش نکنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

با اطلاعات کافی حرف بزنید

نحوه درمان کمرویی

یکی از عواملی که به درمان کمرویی به واسطه تاثیر بر سایر عوامل، کمک می کند؛ افزایش آگاهی و کسب اطلاعات است.

برای مثال یکی از دلایلی که باعث خجالت کشیدن از حرف زدن می شود یا اینکه مانع تقویت اعتماد به نفس خواهد شد؛ کمبود اطلاعات است. کسانی که اطلاعات کافی در مورد موضوعاتی که قصد صحبت کردن دارند را کسب نکرده اند در طولانی مدت دچار کمرویی می شوند، پس بهتر است سطح آگاهی خود را افزایش دهید. دیدی چی شد؟

صمیمی شوید

برای اینکه بتوانید خجالت را کنار گذاشته و به درمان کمرویی کمک کنید؛ بهتر است با مخاطب خود صمیمی شوید.

سعی کنید ارتباط صمیمانه ای برقرار کرده و به راحتی با دیگران معاشرت کنید. زمانی که با مخاطب خود صمیمی هستید؛ دیگر خجالت کشیدن معنایی ندارد.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

ارتباط چشمی برقرار کنید

متاسفانه اغلب افراد خجالتی نمی توانند یا نمی خواهند با دیگران ارتباط چشمی برقرار کنند. به همین علت نه با دیگران صمیمی می شوند و نه می توانند حرفشان را به کسی بزنند. بنابراین برای درمان کمرویی باید سعی کنید با دیگران ارتباط چشمی برقرار کرده و انجام این کار را تمرین کنید. به این ترتیب انجام این کار تبدیل به یک عادت شده و به راحتی ارتباط چشمی برقرار می کنید.

با افراد جدید حرف بزنید

یکی از راهکارهای خوبی که به درمان کمرویی کمک می کند؛ صحبت کردن با افراد جدید است.

گاهی اوقات افراد خجالتی از اینکه با اعضای خانواده، دوستان و به طور کلی اطرافیان خود حرف بزنند، خجالت می کشند ولی هنگام حرف زدن با افراد جدید چنین مشکلی ندارند. بنابراین برای درمان خجالتی بودن و کمرویی؛ بهتر است با افراد جدید حرف بزنید.

برای اطلاع از جزئیات سندرم سازگاری عمومی بر روی لینک کلیک کند.

موفقیت هایتان را مرور کنید

شیوه درمان کمرویی

اگر فکر می کنید در مقابل دیگران حرفی برای گفتن ندارید، در حال سپری کردن یک زندگی عادی هستید و به طور کلی از کارهای انجام داده و نداده خود خجالت می کشید؛ باید موفقیت هایتان را مرور کنید. باید به یاد بیاورید که شما هم به نوبه خود فرد توانمندی هستید و موفقیت های مختلفی را کسب کرده اید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

از تاثیر انجام فعالیت های اجتماعی غافل نشوید

کم نیستند تعداد کسانی که در مقابل اعضای خانواده و دوستان خود، فردی کمرو محسوب می شوند ولی در کنار کسانی که با یکدیگر فعالیت های مختلف اجتماعی انجام می دهند؛ خجالتی نیستند.

برای درمان کمرویی می توانید فعالیت های اجتماعی که دوست دارید را انجام داده و دایره کسانی که با آن ها برخورد دارید را افزایش دهید.

در مورد موضوعات جذاب حرف بزنید

برای اینکه به حرف زدن، برقراری ارتباط و معاشرت با دیگران ترغیب شوید؛ بهتر است در مورد موضوعات جذاب حرف بزنید. به فکر این نباشید که موضوع صحبت به روز و مهم است یا نه، بلکه به این فکر کنید جذابیت دارد یا نه. به این ترتیب بیشتر از قبل برای حرف زدن و برقراری ارتباط انگیزه پیدا می کنید.

از دیگران الگو برداری کنید

متاسفانه برخی افراد بین الگو برداری و تقلید، تفاوتی قائل نمی شوند و تصور می کنند این دو موضوع کاملا یکسان هستند. به همین علت دچار اشتباه شده و به جای درست کردن اوضاع، شرایط را بدتر می کنند. الگوبرداری یعنی اینکه شما چارچوب کلی یک موضوع را از دیگران یاد بگیرید و سپس متناسب با شرایط خود آن ها را شخصی سازی کنید. از همین راهکار هم می توانید برای درمان کمرویی استفاده کرده و از خجالتی بودن دور باشید.

برای اطلاع از تفاوت های عشق ورزیدن افراد درونگرا با دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

با افراد سمی معاشرت نکنید

کم نیستند تعداد کسانی که تصور می کنند به واسطه مسخره کردن دیگران، بامزه به نظر می رسند و هر کسی را به سمت خود جذب می کنند. به همین علت افراد خجالتی را مسخره کرده و به این ترتیب باعث تضعیف روحیه آن ها می شوند. به همین علت باید از چنین افرادی دور باشید و برای حذف کردنشان از زندگی خود اهمال کاری نکنید.

خلاصه مطلب

همه مردم به سرعت با دیگران صمیمی نمی شوند و ارتباط برقرار نمی کنند. برخی افراد به واسطه خجالتی بودن، سخت با دیگران معاشرت می کنند. چنین کسانی باید با راه های درمان کمرویی آشنا شده و از آن ها استفاده کنند. در غیر این صورت روز به روز از تعداد روابطی که دارند کاسته می شود.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، آداب معاشرت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up