مطالعه کنید:

روزمرگی

روزمرگی چیست؟

آیا هر روز صبح که از خواب بیدار می شوید با خودتان تکرار می کنید؛ بازم کارای تکراری شروع شدن؟ انگیزه ای برای انجام کارهای روزمره خود ندارید؟ اگر پاسخ این سوالات مثبت است شما دچار روزمرگی شده اید. متاسفانه کم نیستند تعداد افرادی که برای انجام کارهای همیشگی زندگی، انگیزه کافی ندارند. این افراد اصطلاحا دچار مرگ احساسات شده اند زیرا زندگی آن ها یکنواخت است. موضوع جدیدی برای به نتیجه رساندن ندارند، اتفاق هیجان انگیزی برایشان رخ نمی دهند و این در حالی است که خودشان هم اقدامی انجام نمی دهند.

در واقع مرگ احساسات انگیزه کافی برای ایجاد تغییر در زندگی را از فرد می گیرد. ولی تا چه زمانی می توان به این روند ادامه داد؟ بالاخره که باید اقدامی انجام دهید تا با مرگ احساسات مقابله کرده و زندگی خود را نجات دهید. خوشبختانه برای مقابله با این موضوع راهکارهایی اصولی وجود دارند که باید از آن ها مطلع شوید. با توجه به اهمیت این موضوع برای پیشرفت در زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف روزمرگی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

معنی روزمرگی

معنی روزمرگی

در زندگی همه ما یکسری کارها وجود دارند که باید به صورت مداوم آن ها را انجام دهیم. مانند رفتن به سرکار، مرتب کردن خانه، آماده کردن غذا و غیره. از طرفی یکسری از کارها هم هستند که همیشگی نبوده ولی انجام آن ها تاثیر بسیار مهمی را برای حفظ سلامت روحی و شادابی ما به همراه دارند. از جمله این موارد می توان به سپری کردن وقت با دوستان، شرکت در مهمانی های خانوادگی، دیدن یک فیلم در سینما، گردش و انجام کارهای مورد علاقه اشاره کرد. درست است که این موضوعات هر روز انجام نمی شوند ولی نبودن آن ها در زندگی یک جای خالی ایجاد می کند که منجر به شکل گیری روزمرگی (Routineness) خواهد شد. این موضوع که با اصطلاح مرگ احساسات نیز شناخته می شود به معنای انجام کارهای تکراری بدون ایجاد هیچگونه تغییری است.

برای اطلاع از نشانه های هوش هیجانی پایین بر روی لینک کلیک کنید.

برای مثال کسانی که تمام وقت خود را در خانه سپری می کنند بدون اینکه کار جدیدی را به انجام برسانند دچار مرگ احساسات می شوند. این افراد هر روز صبح از خواب بیدار شده و صبحانه می خورند، کارهای تکراری را تا ظهر انجام داده و ناهار می خورند و همین روال را تا موقع خوابیدن انجام می دهند. متاسفانه مرگ احساسات پیامدهای منفی زیادی را به همراه دارد که مهم ترین آن ها کاهش و از دست دادن انگیزه است.

این افراد بعد از گذشت مدت زمانی شادابی روحی خود را از دست داده، اشتیاقی برای سپری کردن روزها ندارند، بی حوصله هستند و حتی تمایلی به حرف زدن با دیگران هم نخواهند داشت. در نتیجه اقدامی برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیت انجام نمی دهند. بنابراین کسانی که دچار مرگ احساسات می شوند باید به فکر مقابله با آن باشند و دیگران هم به آن ها کمک کنند.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

عوامل ایجاد روزمرگی در زندگی

عوامل ایجاد روزمرگی

درست است که زندگی همه ما در تمامی روزها سرشار از شادی و نشاط نیست، ولی خودمان می توانیم شرایطی را فراهم کنیم که از مرگ احساسات دور بمانیم. فراموش نکنید هر کسی بهتر از دیگران می تواند شرایط بهتری را برای زندگی خودش فراهم کند. برای تحقق این هدف باید اطلاعات کسب کرده و ابتدا از عوامل ایجاد کننده روزمرگی مطلع شوید. برای مقابله با مرگ احساسات باید علت ایجاد کننده آن را شناسایی کرده و برطرف کنید. سپس با استفاده از راهکارهایی اصولی شرایط زندگی را بهبود دهید.

حال سوال مهمی که ایجاد می شود این است که علت شکل گیری مرگ احساسات چیست؟ روزمرگی می تواند بنا به علل مختلفی ایجاد شود و نمی توان گفت فقط یک عامل در شکل گیری آن موثر است. برای مثال کسانی که دچار سرخوردگی شده اند مستعد مواجه شدن با مرگ احساسات نیز هستند. سرخوردگی زمانی شکل می گیرد که فرد با شکست های متوالی در زندگی مواجه شده و دیگر انگیزه کافی برای شروع کارهای جدید ندارد. همانطور که گفتیم مرگ احساسات به معنای انجام کارهای تکراری بدون ایجاد هیچگونه تغییری است. بنابراین کسانی که کارهای جدید را در زندگی شروع نمی کنند مستعد دچار شدن به مرگ احساسات هستند.

برای اطلاع از مفهوم خجالت بر روی لینک کلیک کنید.

از طرفی نداشتن هدف در زندگی هم یکی از علل ایجاد این مشکل محسوب می شود. کسی که برای زندگی خود اهدافی را تعیین نمی کند باید برای رسیدن به چه چیزی تلاش کرده و تغییر ایجاد کند؟ تا نداند قرار است به چه هدفی برسد چگونه می تواند کارهای جدید انجام دهد؟ توجه داشته باشید که هدف گذاری یکی از مهم ترین عوامل پیشرفت در زندگی است. بهتر است بدانیم کسانی که برای مدت های طولانی تنهایی را تجربه می کنند نیز ممکن است با مرگ احساسات مواجه شوند. این افراد چون با کسی در ارتباط نیستند، یا به بیان دیگر با هیچ کسی رابطه صمیمی و نزدیکی ندارند، انگیزه ای هم برای ایجاد تغییر در زندگی نخواهند داشت.

روش های نجات از روزمرگی

روش های نجات از روزمرگی

مرگ احساسات یک ویژگی مثبت شخصیتی نیست که برای رسیدن به آن لحظه شماری کنیم و از دیگران سبقت بگیریم. با توجه به پیامدهای منفی که برای زندگی به همراه دارد و مهم ترین آن ها کاهش انگیزه است، باید در مرحله اول به فکر مقابله با آن باشیم. مرحله دوم هم مختص کسانی است که با این مشکل مواجه هستند. این افراد باید به فکر از بین رفتن مرگ احساسات باشند. نکته مهمی که در این مورد وجود دارد؛ راهکارهای مشترک برای جلوگیری از ایجاد مرگ احساسات و همچنین درمان آن است. به همین علت در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین راهکارهای نجات زندگی از وجود این مشکل اشاره می کنیم:

هدف گذاری کنید

با توجه به اینکه یکی از عوامل ایجاد کننده روزمرگی نداشتن هدف در زندگی است، باید برای خودتان هدف گذاری کنید. برای شغل، تحصیل و حتی روابط عاطفی که دارید، هدف تعیین کنید. زمانی که هدف گذاری انجام می دهید انگیزه شما افزایش یافته و خود را ملزم به تحقق اهدافتان می کنید. برای رسیدن به خواسته ها تلاش کرده، کارهای جدید انجام می دهید و به همین علت از مرگ احساسات نجات پیدا می کنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

از محیط امن خود خارج شوید

هر فردی می تواند یک محیط امن برای زندگی خود داشته باشد. محدوده ای که در آن هیچگونه تغییری ایجاد نمی شود، کارهای جدید انجام نشده و یک روال عادی برای زندگی طی می شود. متاسفانه ماندن در محیط امن سبب شکل گیری مرگ احساسات می شود. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این مشکل و همچنین برطرف کردن آن باید از محیط امن خود خارج شوید. به جستجوی موضوعات جدید بپردازید. کارهای تازه ای را شروع کرده و به فکر حفظ و افزایش انگیزه باشید.

ذهن آگاهی را تمرین کنید

متاسفانه کم نیستند تعداد افرادی که با افسوس خوردن برای گذشته و موقعیت های از دست رفته، لحظه حال زندگی خود را نیز نابود می کنند.

این افراد مدام در حال فکر کردن به گذشته و شکست های ایجاد شده هستند. در نتیجه به لحظه حال و اتفاقاتی که الان در حال رخ دادن است توجه نمی کنند. انگیزه ای برای انجام کارهای جدید و رسیدن به زندگی بهتر ندارند. در نتیجه دچار روزمرگی شده و شرایط روحی آن ها وخیم تر می شود. این افراد برای رفع این مشکل باید ذهن آگاهی را تمرین کنند. ذهن آگاهی به ما کمک می کند تا به لحظه حال برگشته و از افسوس خوردن برای گذشته یا ایجاد دغدغه برای آینده خودداری کنیم.

به فکر برقراری ارتباط با دیگران باشید

تنهایی طولانی مدت یکی از عوامل ایجاد کننده مشکلات و اختلالات روحی است. تنها ماندن و عدم برقراری ارتباط با دیگران سبب شکل گیری روزمرگی می شود.

کسانی که برای مدت های طولانی تنها می مانند، انگیزه خود را برای انجام کارهای جدید از دست می دهند. به همین علت برای نجات زندگی از مرگ احساسات باید روابط سالمی را با دیگران برقرار کنید. چرا می گوییم روابط سالم، زیرا برای دور ماندن از تنهایی نباید با هر کسی که از راه می رسد معاشرت داشته باشید. صدماتی که اینجور روابط به انسان وارد می کنند کمتر از پیامدهای مرگ احساسات نیستند.

برای اطلاع از عوارض اعتماد به نفس کاذب بر روی لینک کلیک کنید.

ورزش کنید

رهایی از روزمرگی

اجازه بدهید ورزش کردن تبدیل به یک انگیزه برای زندگی شما شود. ورزش نه تنها زندگی را از روزمرگی نجات می دهد بلکه سبب حفظ سلامت جسمی نیز خواهد شد. برای انجام تمرینات ورزشی نیازی نیست که خود را ملزم به استفاده از وسایل پیشرفته کنید. همین که به پارک نزدیک خانه رفته، پیاده روی کنید و حرکات ورزشی انجام دهید هم کفایت می کند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، هوش کلامی و شخصیت شناسی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

ذهن خود را از افکار منفی دور نگه دارید

بدون شک افکار منفی به ذهن هر کسی هجوم می آورند، ولی این افراد موفق هستند که افکار منفی را به موقع از ذهن خود خارج می کنند. فکر کردن به موضوعات ناخوشایند، اتفاقات تلخ، دعوایی که با دیگران داشته اید و موارد این چنینی برای ذهن شما آفت محسوب می شوند. انگیزه را کاهش داده و انرژی مثبت شما را برای انجام کارهای جدید از بین می برند. در این مواقع با خودتان می گویید چرا باید کار جدیدی را انجام دهم؟ تا دوباره اتفاق تلخی رخ دهد؟ بنابراین برای بهبود شرایط زندگی و دور ماندن از روزمرگی باید ذهن خود را از افکار منفی خالی کنید.

برای اطلاع از اهمیت خودارزیابی بر روی لینک کلیک کنید.

به موقع استراحت کنید

برخی از افراد هنگام خستگی آنقدر استراحت می کنند تا زمانی که انگیزه خود را برای شروع مجدد از دست دهند. برای حفظ انگیزه باید به موقع و به اندازه کافی استراحت کنید. نه آنقدر دیر به استراحت کردن بپردازید و نه آنقدر دیر برای شروع مجدد اقدام کنید. به طور کلی تعادل را در استراحت و آغاز دوباره رعایت کنید. زمانی که باید به استراحت پایان دهید با خودتان بگویید که هنوز کارهای زیادی مانده که انجام نشده اند. کارهایی که نتیجه آن ها سبب رسیدن به موفقیت خواهد شد.

رژیم غذایی مناسب داشته باشید

برخلاف تصور بسیاری از افراد، رژیم غذایی نامناسب هم سبب ایجاد خستگی، افسردگی و در نهایت کاهش انگیزه می شود. انگیزه هم که کاهش پیدا کند روزمرگی شکل می گیرد. بنابراین بهتر است در رژیم غذایی خود مصرف غذاها، سبزیجات و میوه های حاوی ویتامین های D و C را نیز قرار دهید. از مصرف غذاهای چرب و سنگین خودداری کرده تا از کاهش انرژی و کسل شدن جلوگیری کنید.

یادداشت برداری روزانه را فراموش نکنید

یکی از کارهای ساده ای که بهبود حال روحی کمک می کند و انگیزه را افزایش می دهد، یادداشت برداری روزانه است.

اتفاقات خوب و خوشایندی که برایتان رخ می دهد را بنویسید. نتیجه کارهای جدیدی که انجام می دهید و برای زندگی تان موثر هستند را یادداشت کنید. سپس نوشته های خود را مرور کرده و لذت ببرید. از این طریق انگیره شما برای انجام کارهای جدید افزایش یافته و از روزمرگی نجات پیدا خواهید کرد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

انرژی مثبت جذب کنید

شما به قانون جذب اعتقاد دارید؟ به اینکه افکار مثبت ذهن شما، انرژی مثبت جذب می کنند؟ قانون جذب بیان می کند چون افکار از جنس انرژی هستند می توانند انرژی های مشابه خود را جذب کنند. بنابراین زمانی که به موضوعات مثبت فکر می کنید، انرژی مثبت هم جذب خواهید کرد. با انجام این کار انگیزه شما تقویت شده و کارهای جدید را آغاز می کنید. برای نجات از روزمرگی هم دقیقا به افزایش انگیزه نیاز دارید. بنابراین بهتر است فکر کردن به موضوعات مثبت را تمرین کرده و تبدیل به یک عادت کنید.

خلاصه مطلب

بدون شک هیچ کسی تمایل ندارد برای سپری کردن زندگی، بی انگیزه باشد. برای انجام کارهای جدید انرژی نداشته و اقدامی برای ایجاد تغییر در زندگی انجام ندهد. زمانی که کارهای تکراری انجام می دهید و از ایجاد تغییر در زندگی دور می مانید به روزمرگی دچار خواهید شد. مرگ احساسات پیامدهایی به همراه دارد که تمامی جوانب زندگی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بنابراین باید به فکر نجات زندگی از مرگ احساسات باشیم.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، ارتباط موثر و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up