مطالعه کنید:

افراد خودشیفته

افراد خودشیفته چه خصوصیاتی دارند؟

به نظر شما افراد خودشیفته چه ویژگی های شخصیتی و رفتاری دارند؟ آیا برقراری ارتباط و معاشرت با چنین کسانی راحت است؟ یا اینکه باید از روش های خاص و اصولی برای برخود با آن ها استفاده کنیم؟ کسانی که شخصیت خودشیفته دارند در واقع به یک اختلال شخصیتی دچار هستند. این اختلال منجر به شکل گیری یکسری خصوصیات رفتاری و شخصیتی شده و برقراری ارتباط با این افراد را سخت می کند. کسانی که با افراد دارای اختلال شخصیت خودشیفته زندگی می کنند، همکار یا دوست هستند نسبت به کسانی که ارتباطی گذرا با آن ها دارند بیشتر دچار کلافگی یا حتی عصبانیت می شوند.

کسانی که نمی دانند چه طور با افراد دارای شخصیت خودشیفته برخورد کنند از رفتار و گفتار آن ها ناراحت شده، عصبانی و پرخاشگر می شوند و آرامش آن ها هم مختل خواهد شد. بنابراین بهتر است طرز برخورد با این افراد را یاد بگیریم. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی ویژگی های افراد خودشیفته و سپس نحوه برخورد با آن ها بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

ویژگی های افراد خودشیفته

ویژگی های افراد خودشیفته

احتمالا تا به حال با کسانی برخورد داشته اید که دیگران تصور می کنند آن ها خودشیفته هستند یا اینکه خودتان رفتارهایی از آن ها دیده اید که به خودشیفته بودن آن ها شک کرده اید. بهتر است بدانیم چنین کسانی دچار اختلال شخصیت خودشیفته (NPD) هستند و نیاز به درمان های تخصصی دارند. از طرفی کسانی که با افراد خودشیفته در ارتباط هستند باید نحوه برخورد با آن ها را یاد بگیرند تا از ایجاد مشکلات جدی جلوگیری به عمل آید. توجه داشته باشید که خودشیفتگی دو نوع پنهان و آشکار دارد. ویژگی ها و نشانه های هر دو نوع تا حدودی به یکدیگر شبیه هستند ولی نوع پنهان نشانه هایی اختصاصی هم دارد. با توجه به اینکه هر کسی می تواند در طول زندگی خود با این افراد برخورد داشته باشد، بهتر است با تعدادی از مهم ترین ویژگی های رفتاری این افراد آشنا شوید:

اعتماد به نفس کاذب دارند

کسی که نسبت به توانمندی ها و استعدادهای فردی خود اطمینان دارد و به موقع از آن ها استفاده می کند، اعتماد به نفس خوبی دارد. این در حالی است که برخی افراد تظاهر به داشتن اعتماد به نفس می کنند و متاسفانه هیچ سودی از انجام این کار نمی برند. یکی از ویژگی های افراد خودشیفته نیز همین اعتماد به نفس کاذب است. بنابراین پشت یک نقاب پنهان شده و تظاهر به داشتن چیزی می کنند که از آن ها بی بهره هستند.

به تحسین دیگران نیاز دارند

نکته مهمی که در مورد ویژگی های کسانی که شخصیت خودشیفته دارند مطرح می شود این است که برخی ویژگی ها با یکدیگر تناقض دارند، دلیل آن هم پوچ و توخالی بودن خصوصیات آن هاست. برای مثال افراد خودشیفته به تحسین دیگران نیاز دارند. در عین حال زمانی که خود را شایسته تحسین می دانند ولی کسی به وجود آن ها و به کارهایشان افتخار نمی کند، ناراحت می شوند. این مورد کاملا با داشتن اعتماد به نفس در تناقض است و دلیل آن هم کاذب بودن اعتماد به نفس چنین کسانی است.

برای اطلاع از انواع گفتار درمانی بر روی لینک کلیک کنید.

با دیگران همدلی نمی کنند

همه ما در موقعیت هایی قرار می گیریم که به همدلی دیگران نیاز داریم. بنابراین ما هم باید همدلی کردن را یاد گرفته و این کار را در حق دیگران انجام دهیم. متاسفانه افراد خودشیفته به این موضوع اهمیت نداده و با کسی همدلی نمی کنند. اصولا چنین کسانی همه چیز را برای خودشان می خواهند بدون اینکه کار خوبی را در حق دیگران انجام دهند. همین افراد به هنگام رخ دادن مشکلات انتظار همدلی از جانب اطرافیان خود را دارند ولی هیچگاه چنین کاری را در حق کسی انجام نمی دهند.

از روابط خود رضایت ندارند

اگر بهترین رابطه دنیا هم در زندگی افراد خودشیفته شکل بگیرد آن ها رضایتی از رابطه برقرار شده ندارند. به طور کلی کسانی که شخصیت خودشیفته دارند از چیزی راضی نیستند مگر اینکه منجر به تعریف و تمجید از آن ها شود. در این شرایط هم ممکن است از میزان تحسین، نحوه بیان جملات و حتی حسی که دیگران به آن ها منتقل می کنند راضی نباشند. در نتیجه چون احساس نارضایتی خود را از روابطی که دارند بیان می کنند، طرف مقابل از ادامه دادن به رابطه منصرف خواهد شد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

خود برتربینی و غرور بیجا دارند

خصوصیات افراد خودشیفته

غرور تا جایی خوب است که شخصیت سالم خود را حفظ کرده، اعتماد به نفس قوی داشته باشید و لطمه ای به جوانب مختلف زندگی خود وارد نکنید. متاسفانه افراد خودشیفته این موضوع را درک نکرده و با غرور بیجایی که دارند منجر به ناراحتی اطرافیان خود می شوند. از طرفی چنین کسانی حس برتر بودن نسبت به دیگران دارند. موفقیت های مهمی کسب نمی کنند، ویژگی های منحصر به فردی ندارند و به طور کلی بی دلیل خود را نسبت به دیگران برتر می دانند. این مورد یکی از مهم ترین ویژگی های افراد دارای شخصیت خودشیفته است.

در مورد موفقیت های خود اغراق می کنند

کافی است افراد خودشیفته موفقیتی را در زندگی کسب کنند. در این شرایط اطرافیان آن ها باید خود را برای سخنرانی ها، فخر فروشی ها و غرور بیجای شدت یافته این افراد آماده کنند. کسانی که شخصیت خودشیفته دارند موفقیت های کسب شده خود را بزرگتر و مهم تر از آن چیزی که هستند نشان می دهند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند

متاسفانه خصوصیاتی که در افراد دارای شخصیت خودشیفته شکل می گیرند در نهایت نارضایتی از همه چیز را برای آن ها به همراه دارند. در نتیجه فرد به تدریج امید به زندگی را از دست می دهد و در برخی موارد با افسردگی مواجه می شود. نشانه های افسردگی نیز به نشانه های خودشیفتگی اضافه شده و با گذشت زمان و عدم درمان های تخصصی مشکلات بیشتری شکل می گیرند. بنابراین کسانی که با نشانه های خودشیفتگی مواجه هستند باید هر چه زودتر نسبت به تغییر شرایط اقدام کنند. انجام این کار هم نیازمند همکاری اعضای خانواده و دوستان فرد مورد نظر است.

در دنیای خیالی زندگی می کنند

افراد خودشیفته یک فرمانروایی گسترده در رویاهای خود تشکیل داده اند و کارهای مختلفی انجام می دهند. بر اطرافیان خود حکومت می کنند، دستور می دهند و خود را برتر از دیگران می دانند. در این دنیای خیالی به موفقیت های مهمی دست پیدا کرده و یک زندگی ایده آل را می سازند. متاسفانه چنین کسانی آنقدر در رویاهای خود غرق می شوند که دست از تلاش برای رسیدن به موفقیت در دنیای واقعی بر می دارند.

برای اطلاع از خصوصیات افراد منفی گرا بر روی لینک کلیک کنید.

از دیگران سوء استفاده می کنند

نحوه برخورد با افراد خودشیفته

کسانی که شخصیت خودشیفته دارند از طریق به کارگیری روش های مختلف از دیگران سوء استفاده می کنند. ممکن است با خوب جلوه دادن خودشان و برقراری یک رابطه صمیمی از اطرافیان خود درخواست کنند که کارهای مهم آن ها را انجام دهند. یا اینکه از طریق برتر نشان دادن خودشان، تحقیر کردن دیگران یا هر روش دیگری به اهداف خود برسند. مهم این است که چنین کسانی هیچ کاری را برای دیگران انجام نمی دهند ولی از اطرافیان خود توقعات بیجا دارند.

انتقاد پذیر نیستند ولی منتقدند

یکی از خصوصیات افراد خودشیفته که در تناقض با ویژگی دیگر آن هاست؛ عدم انتقاد پذیری است.

چنین کسانی تحمل شنیدن انتقاد در مورد خودشان را ندارند ولی تا دلتان بخواهد در مورد دیگران نقدهایی را مطرح می کنند. دخالت کردن در زندگی اطرافیان، سرزنش، قضاوت و حتی نصیحت کردن کار افراد دارای شخصیت خودشیفته است. این در حالی است که زندگی، رفتار و کارهای این افراد پر از ایراد بوده و خالی از مشکل نیستند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

چگونه با افراد خودشیفته رفتار کنیم؟

شناخت خصوصیات شخصیتی اعضای خانواده، دوستان و یا همکاران به برقراری روابط بهتر، سالم و قوی کمک می کند. به این ترتیب متناسب با روحیات و خصلتی که دارند با آن ها برخورد می کنیم و در نتیجه مشکلات کمتری شکل می گیرند. این موضوع در مورد افراد خودشیفته هم صدق می کند. کسانی که با این افراد در ارتباط هستند باید نحوه برخورد با آن ها را یاد بگیرند تا علاوه بر جلوگیری از بروز مشکلات به آن ها تلنگر وارد کرده و در کاهش شدت نشانه های این اختلال شخصیتی به آن ها کمک کنند. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین روش های برخورد و رفتار با کسانی که دارای شخصیت خودشیفته هستند اشاره می کنیم:

از آن ها انتظار متواضع بودن نداشته باشید

وقتی می دانید یک نفر خودشیفته است و به دنبال پیدا کردن راهکارهای اصولی برای برخورد با آن ها هستید، بنابراین نباید انتظار متواضع بودن و رفتارهای مناسب از آن ها داشته باشید. چنین کسانی اگر متواضع بودند و اصولی با دیگران ارتباط برقرار می کردند که دیگر خودشیفته نامیده نمی شدند. به همین علت برای جلوگیری از ایجاد کلافگی، عصبانیت و دلخوری بهتر است انتظار رفتار دیگری را از آن ها نداشته باشید، بلکه به آن ها کمک کنید تا شدت رفتارهای خود را کنترل کرده و به تدریج با این اختلال شخصیتی مقابله کنند.

برای اطلاع از مفهوم انعطاف پذیری بر روی لینک کلیک کنید.

برای برقراری ارتباط با آن ها حد و مرز تعیین کنید

زمانی که واقعا تمایل دارید با افراد خودشیفته در ارتباط باشید یا اینکه به واسطه حوزه کاری خود مجبور به همکاری هستید باید برای خودتان حد و مرز تعیین کنید. در واقع برای خودتان در رابطه ای که با این افراد دارید حد و مرز تعیین کنید و به آن ها اجازه پیشروی بیشتر از حد مشخص شده را ندهید. از این طریق آن ها نمی توانند از شما سوء استفاده کنند و انجام کارهایشان را به شما بسپارند.

با افراد خودشیفته رقابت نکنید

طرز برخورد با افراد خودشیفته

یکی از بدترین کارهایی که می توانید در برخورد با کسانی که شخصیت خودشیفته دارند انجام دهید؛ رقابت با آن هاست.

در این شرایط علاوه بر اینکه وضعیت روحی آن ها را به هم می ریزید و شرایط را بدتر می کنید، بلکه خودتان هم ناراحت شده و هیچ لذتی از این رقابت نمی برید. بنابراین به جای رقابت با آن ها بهتر است تمرکز خود را صرف انجام کارهای مهم کرده و رسیدن به موفقیت را محقق سازید.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، هوش کلامی و آداب معاشرت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

متاسفانه معاشرت با کسانی که شخصیت خودشیفته دارند شما را هم تحت تاثیر قرار داده و پیامدهای منفی برایتان به همراه دارد. ممکن است خود برتر بینی این افراد سبب کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس شما شود. به همین علت در این مواقع باید دو کار مهم را انجام دهید. اول اینکه نسبت به حرف های افراد خودشیفته بی اهمیت باشید. دوم اینکه از طریق روش های اصولی اعتماد به نفس و عزت نفس خود را نیز تقویت کنید. شما در هر صورت برای پیشرفت در زندگی به تقویت این دو ویژگی شخصیتی نیاز دارید، بنابراین با یک تیر دو نشان می زنید.

از ویژگی های واقعی آن ها تعریف کنید

برای اینکه به افراد خودشیفته تلنگر وارد کنید و آن ها را از عواقب رفتارهای اشتباه خود مطلع کنید بهتر است از ویژگی های واقعی آن ها تعریف کنید.

سپس هنگام صحبت کردن و در واقع اغراق در مورد خصوصیات خیالی، هیچ واکنشی نشان ندهید. با انجام این کار برخی از آن ها متوجه می شوند که داشتن ویژگی های واقعی و کسب موفقیت در دنیای حقیقی منجر به تحسین دیگران می شود. بنابراین تلنگری به آن ها وارد شده و احتمال بهبود وضعیت این افراد افزایش می یابد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

به صورت مستقیم انتقاد نکنید

با توجه به اینکه افراد خودشیفته انتقاد پذیر نیستند، بنابراین بهتر است این کار را به صورت مستقیم انجام ندهید.

در مواجه شدن با کارهایی که نیاز به اصلاح دارند و توسط اشخاص خودشیفته انجام شده اند، می توانید با بیان مثال نواقص کارشان را توضیح دهید. یا اینکه بگویید چقدر بهتر می شد اگر این کار به این نحو به نتیجه می رسید. به طور کلی کاری کنید که فرد متوجه توضیحات شما شود ولی انتقادی را به صورت مستقیم دریافت نکند.

خلاصه مطلب

یکی از اختلالات شخصیتی که علاوه بر فردی که به آن دچار شده زندگی اطرافیان او را هم تحت تاثیر قرار می دهد؛ خودشیفتگی است. افراد خودشیفته با رفتارهای خاص و در عین حال اشتباهی که دارند منجر به ناراحتی و حتی کاهش اعتماد به نفس دیگران می شوند. برای معاشرت، ارتباط و برخورد با چنین کسانی باید از راهکارهای خاص و اصولی استفاده کنید.

برای یادگیری تکنیک های موفقیت کلامی، ارتباط موثر و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up