مطالعه کنید:

زودرنجی

زودرنجی چیست؟

آیا در شرایطی که همه چیز بر وفق مراد شما نباشد، به سرعت ناراحت می شوید و ممکن است خشم و عصبانیت خود را نیز شامل حال دیگران کنید؟ آیا آستانه تحملتان پایین است و اطرافیان سعی می کنند بر سر موضوعات مختلف با شما بحث نکنند تا ناراحت نشوید؟ اگر در چنین شرایطی قرار دارید؛ شما با مشکلی به نام زودرنجی مواجه هستید.

زودرنج بودن باعث ایجاد تغییرات خلق و خو می شود و اجازه نمی دهد بر سر موضوعات مختلف با دیگران گفتگو کنید و در مورد نظرات خود با آن ها صحبت کنید. در نتیجه روابط اجتماعی و بین فردی شما با مشکلات جدی مواجه می شوند و به این ترتیب تنهایی و پیامدهای بعد از آن برایتان نمایان خواهد شد. متاسفانه برخی افراد تصور می کنند کسانی که زودرنج هستند؛ در واقع بی منطق اند، در حالی که افراد زودرنج می توانند بسیار هم منطقی باشند ولی حساسیت بالای آن ها مانع از نشان دادن این ویژگی می شود. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف زودرنجی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

زودرنجی چیست؟

زودرنجی چیست

بدون شک حتما تا به حال با افراد زودرنج برخورد داشته اید یا ممکن است خودتان یک فرد زودرنج باشید. کسانی که زودرنجی به یکی از خصوصیات آن ها تبدیل شده است آستانه تحمل پایین تری نسبت به سایر مردم دارند، نمی توانند ناراحتی خود را پنهان کنند، در مقابل موضوعاتی که دوست ندارند به سرعت واکنش نشان می دهند و حتی ممکن است پرخاشگر شوند. افراد زودرنج در مقابل شوخی های دوستانه و صمیمی هم جبهه می گیرند و تصور می کنند دیگران به صورت عمدی در حال مسخره کردن آن ها هستند.

زودرنج ها حتی در روابط عاطفی نیز در مقابل تغییر رفتار شریک عاطفی خود هم ناراحت می شوند و رابطه را با چالش مواجه می کنند. به طور کلی برقراری و حفظ ارتباط با کسانی که زودرنج هستند می تواند بسیار سخت و طاقت فرسا باشد. به همین علت چنین کسانی باید برای دوری از تنهایی و مواجه شدن با مشکلات جدی به فکر درمان این موضوع باشند. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، آداب معاشرت و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

علائم زودرنجی

علائم زودرنجی

برخی از موضوعاتی که مرتبط با شخصیت، ویژگی ها و خصوصیات انسانی هستند؛ آنقدر پیچیده و مرموز نیستند که کسی تا به حال با آن ها برخورد نداشته باشد یا در صورت مواجه شدن با آن ها به خوبی اصل موضوع را تشخیص ندهد. زودرنجی هم یکی از همین موضوعات است و همه ما بارها و بارها با افراد زودرنج برخورد داشته ایم و هر بار به خودمان می گوییم دیگر با او شوخی نمی کنیم تا باعث ایجاد ناراحتی او و خودمان نشویم. زودرنج بودن دارای علائمی است که به کمک آن ها می توانیم از وجود این مشکل مطلع شویم. از جمله علائم زودرنج بودن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • پایین بودن آستانه تحمل
  • بد خلقی
  • پرخاشگری
  • ناراحتی
  • مقصر دانستن دیگران
  • نشخوار ذهنی
  • کاهش تمرکز
  • آشفتگی
  • تغییر ضربان قلب و فشار خون
  • تعریق بدن

نکته مهمی که در مورد زودرنج بودن باید به آن توجه شود؛ تشخیص و درمان به موقع این مشکل است. کسانی که علائم زودرنج بودن را در رفتار خودشان یا دیگران می بینند باید به فکر درمان به موقع مشکل خود و همچنین کمک به دیگران باشند. برگرد عقب دوباره بخون!

برای اطلاع از جزئیات قانون 50_30_10_10 بر روی لینک کلیک کنید.

نشانه های زودرنجی

بهتر است بدانید نشانه و علائم هر دو یک مفهوم را می رسانند و تفاوتی میان آن ها وجود ندارد. برخی افراد تصور می کنند وقتی صحبت از علائم به میان می آید باید به دنبال پیدا کردن موضوعاتی منحصر به فرد، سخت و شگفت انگیز باشند، در حالی که این تصور اشتباه است و نشانه های هر مشکل، بیماری و اختلالی بیان کننده همان علائم هستند. به همین علت برای تشخیص و درمان به موقع زودرنجی هم باید به همان نشانه هایی که در قسمت قبلی همین مقاله به آن ها اشاره کردیم، توجه کنید.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

درمان زودرنجی

درمان زودرنجی

همانطور که گفتیم زودرنج بودن می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی در روابط بین فردی و در نتیجه تمام جوانب زندگی شود. کسی که نمی تواند بدون ناراحتی، دلخوری، عصبانیت و رنجش با دیگران صحبت کند؛ به تدریج با تنهایی مواجه شده و همین تنهایی تبدیل به مانعی برای پیشرفت در زندگی می شود. بنابراین کسانی که زودرنجی تبدیل به یکی از خصوصیات آن ها شده است باید به فکر اطلاع از راه های درمان این مشکل و استفاده از آن ها باشند. از جمله راه های درمان زودرنج بودن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

علت را شناسایی و برطرف کنید

بدون شک زودرنج بودن دلایلی دارد و بدون علت شکل نمی گیرد. برای مثال برخی افراد به واسطه مشکلات ریشه ای مانند سبک تربیتی اشتباه و برخورد غیر اصولی والدین، دچار زودرنجی می شوند. بنابراین برای برطرف کردن این خصوصیت شخصیتی باید هر علت کوچک، بزرگ، سطحی و ریشه ای که وجود دارد را شناسایی و تا حد امکان برطرف کنید.

برای اطلاع از انواع تصویرسازی ذهنی بر روی لینک کلیک کنید.

به خودتان تاکید کنید که این موضوع بی اهمیت است

بهتر است بدانید افراد زودرنج در اغلب اوقات از موضوعاتی ناراحت می شوند که بی اهمیت هستند. آنقدر در مورد موضوعات بی اهمیت، حساسیت به خرج می دهند تا اینکه نسبت به هر موضوعی با هر درجه سختی و اهمیتی، دچار حساسیت شوند. بنابراین باید به خودتان تاکید کنید موضوع پیش رو بی اهمیت است و دلیلی برای ناراحت شدن وجود ندارد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار کاریزما کلاب، بر روی لینک کلیک کنید.

آرامش خود را حفظ کنید

هنگام مواجه شدن با موضوعاتی که شما را ناراحت یا عصبانی می کنند؛ باید آرامش خود را حفظ کنید. بدون حفظ آرامش نمی توانید زودرنجی را درمان و برطرف کنید. به همین علت بهتر است از تکنیک های تنفس آگاهانه، یوگا و مدیتیشن استفاده کنید تا امکان حفظ آرامش در کمترین زمان ممکن و در هر موقعیتی برایتان فراهم شود. یادداشت کردی؟

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

مصرف کافئین را کاهش دهید

کنترل زودرنجی

نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه در اوج خستگی به بازیابی انرژی کمک می کند زیرا حاوی مقدار قابل توجهی کافئین است. کافئین باعث افزایش ضربان قلب می شود و همین موضوع می تواند نشانه ها و شدت زودرنج بودن را افزایش دهد. بنابراین بهتر است برای رفع این مشکل؛ مصرف نوشیدنی ها و سایر خوراکی های حاوی کافئین را کاهش دهید.

به عواقب رفتارتان فکر کنید

بدون شک ناراحت شدن، عصبانیت، پرخاشگری و رفتارهای اشتباه شما در زمان حساسیت و زودرنجی باعث دلخوری اطرافیان می شود. به این ترتیب روابط بین فردی با چالش های جدی مواجه شده و دیر یا زود به پایان می رسند. بنابراین با فکر کردن به عواقب رفتارهایتان می توانید به خود تلنگر وارد کرده و از زودرنج بودن دور بمانید.

برای اطلاع از اجزای سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

افکار مزاحم و منفی را پردازش نکنید

یکی از بدترین کارهایی که می توانید در حق خودتان انجام دهید و مانع از پیشرفت در زندگی شوید؛ پردازش افکار مزاحم و منفی است. به واسطه فکر کردن به افکار منفی؛ تصور می کنید اطرافیان شما با بیان هر جمله قصد کنایه زدن یا مسخره کردن دارند، به همین علت ناراحت شده و زودرنجی شدت پیدا می کند. بنابراین باید از پردازش چنین افکاری خودداری کرده و ذهن، روح و زندگیتان را با چالش مواجه نکنید.

از تاثیر ورزش غافل نشوید

ورزش کردن یکی از راهکارهای مفید برای حفظ سلامت جسم و روح است. حین انجام حرکات ورزشی؛ هورمون های نشاط و سرزندگی در بدن ترشح می شوند، اکسیژن رسانی بیشتر شده و به طور کلی حال روحتان بهتر می شود. به این ترتیب در مقابل کوچکترین حرف و رفتار دیگران، جبهه نمی گیرید و ناراحت نمی شوید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

با یک فرد مورد اعتماد صحبت کنید

برای اینکه مطمئن شوید افکاری که در مورد حرف های کنایه آمیز دیگران به سراغتان می آیند، افکار منفی و مزاحم هستند؛ می توانید با یک فرد مورد اعتماد صحبت کنید. با انجام این کار نه تنها اطمینان خاطر برایتان حاصل می شود، بلکه حال روحی بهتری نیز پیدا کرده و به درمان زودرنجی کمک می کنید.

خلاصه مطلب

هر کسی حین برخورد با دیگران، گفتگو کردن، شنیدن نظرات اطرافیان و به طور کلی معاشرت کردن؛ یک آستانه تحمل مشخص دارد. آستانه تحمل برخی افراد بسیار پایین است و در مواجه شدن با کوچکترین موضوعی، ناراحت و یا پرخاشگر می شوند. چنین کسانی خصلتی به نام زودرنجی دارند و برای مواجه نشدن با مشکلات جدی تر باید به فکر درمان این موضوع باشند.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، موفقیت کلامی و نقشه ذهنی در سخنرانی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up