مطالعه کنید:

صفات شخصیتی

مهمترین صفات شخصیتی

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که هر یک از ما می توانیم چه صفات شخصیتی داشته باشیم؟ آیا خودمان بر کسب صفت های مختلف نقش داریم یا اینکه صفت های شخصیتی ما تحت تاثیر عوامل بیرونی شکل می گیرند؟ بهتر است بدانید هر فردی می تواند چند صفت شخصیتی مختلف داشته باشد و در برابر شرایط زندگی، واکنش هایی متفاوت نشان دهد.

نکته مهمی که وجود دارد این است که همه صفت های مختلف شخصیتی ما بین 5 دسته اصلی تقسیم بندی می شوند و هر یک از این دسته ها، ویژگی های مختص به خود را دارند. آشنایی با صفات و ویژگی های شخصیتی خود و دیگران می تواند باعث بهبود روابط بین فردی، افزایش تاثیر همدلی و به طور کلی بهبود شرایط روحی همه مردم شود. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف صفات شخصیتی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

انواع صفات شخصیتی

انواع صفات شخصیتی

همانطور که گفتیم ویژگی های مختلف شخصیتی که هر یک از مردم دارند در یکی از دسته های اصلی صفات شخصیتی قرار می گیرند. برای مثال نمی توانیم بگوییم کسی که اجتماعی است و روابط بین فردی خوبی برقرار می کند؛ فردی درونگراست و نمی تواند ویژگی سازگاری را هم داشته باشد. به همین علت بهتر است با 5 صفت شخصیتی اصلی که در بر دارنده سایر ویژگی ها هستند، آشنا شوید:

برون گرایی

احتمالا تا به حال مطالبی را در مورد افراد برونگرا شنیده اید. افراد برونگرا احساسات خود را به راحتی ابراز می کنند، در کمترین زمان ممکن با دیگران ارتباط برقرار کرده و به طور کلی انسان هایی اجتماعی هستند. از اینکه در جمع های مختلف حضور داشته باشند لذت می برند، به راحتی با دیگران صحبت می کنند و اهل گوشه نشینی نیستند. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

در مقابل افراد برونگرا، درونگراها حضور دارند که به جای حرف زدن های طولانی مدت، بیشتر دوست دارند فکر کنند. افراد درونگرا در جمع های مختلف حضور پیدا می کنند ولی پس از آن به بازیابی انرژی و تنهایی نیاز دارند. درونگراها به راحتی با دیگران صمیمی نمی شوند و در کسری از ثانیه ارتباط برقرار نمی کنند.

برای اطلاع از روش های تقویت اعتماد به نفس بر روی لینک کلیک کنید.

وظیفه شناسی و باوجدانی

حتما تا به حال با افراد وظیفه شناسی که اصطلاحا باوجدان نامیده می شوند برخورد داشته اید. این افراد در قبال وظایفی که برعهده دارند، احساس مسئولیت می کنند و سعی بر انجام دادن وظایف خود به بهترین نحو ممکن را دارند. کسانی که این مورد از صفات شخصیتی را دارند از اهمال کاری، تنبلی و شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت هایشان به دور هستند.

افراد وظیفه شناس به جزئیات توجه می کنند و از داشتن برنامه ریزی لذت می برند. در مقابل این افراد، کسانی حضور دارند که وظیفه شناس نیستند و ویژگی های مختص به خود را نیز دارند. برای مثال شلخته هستند، اهمال کاری می کنند، امانت دار خوبی نیستند، برنامه ریزی ندارند و کارهایشان را نیمه کاره رها می کنند. برگرد عقب دوباره بخون!

استقبال از تجربه

آیا شما هم ماجراجویی را دوست دارید؟ از اینکه با تغییرات جدید مواجه شوید و تجربه کسب کنید، لذت می برید؟ اگر پاسخ این سوالات مثبت است، امکان دارد شما این مورد از صفات شخصیتی، یعنی استقبال از تجربه را داشته باشید. کسانی که استقبال از تجربه یکی از ویژگی های شخصیتی آن هاست؛ تخیلات و علایق گسترده تری دارند. این افراد خلاق هستند، آمادگی امتحان کردن دارند و فکر کردن در مورد موضوعات انتزاعی را نیز دوست دارند. در مقابل این افراد؛ تجربه گریزها حضور دارند. تجربه گریزها از ایجاد تغییر فراری هستند، از مفاهیم انتزاعی متنفرند، ایده پرداز نیستند و به طور کلی خلاقیت خود را کور می کنند.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، آداب معاشرت و جذابیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

روان رنجوری

روان رنجوری

از جمله دیگر صفات شخصیتی می توانیم به روان رنجوری اشاره کنیم. کسانی که روان رنجور هستند به سرعت دچار استرس می شوند، غم و زودرنجی را احساس می کنند، در مورد بسیاری از موضوعات نگران هستند و به شدت تغییرات خلق و خو در آن ها نمایان می شود. در مقابل این افراد هم کسانی حضور دارند که روان رنجوری پایینی دارند؛ در واقع از ثبات عاطفی بالایی برخوردار هستند، خیلی کم غمگین می شوند، آرامش دارند و برای هر چیز کوچکی دچار نگرانی نمی شوند.

سازگاری

اگر با فردی نوع دوست برخورد دارید که به خوبی با دیگران همدلی می کند، اعتماد اطرافیان را به خود جلب کرده و تمایل شدیدی به همکاری دارد؛ باید بدانید که شما با یک فرد سازگار در ارتباط هستید. این افراد از خوشحالی دیگران خوشحال می شوند و علاقه زیادی به معاشرت دارند. در مقابل آن ها هم کسانی حضور دارند که از سازگاری پایینی به عنوان یکی از صفات شخصیتی برخوردار هستند؛ به همین علت به احساسات دیگران اهمیت نمی دهند، اهل معاشرت نیستند و حتی به دیگران توهین می کنند. این افراد اصلا اهل کار تیمی نبوده و نمی توانند با دیگران کنار بیایند.

برای اطلاع از مفهوم استرس اکسیداتیو بر روی لینک کلیک کنید.

پنج عامل بزرگ شخصیت

پنج عامل بزرگ شخصیت

اگر در موقعیتی قرار گرفتید که دیگران در حال صحبت در مورد پنج عامل بزرگ شخصیت هستند؛ بهتر است بدانید این پنج عامل همان پنج مورد از صفات شخصیتی هستند که در قسمت قبلی همین مقاله به بررسی آن ها پرداختیم. هر یک از پنج عامل یا پنج بُعد شخصیت در بر دارنده طیف گسترده از ویژگی های شخصیتی هستند که نحوه رفتار و برخورد هر فرد را با دیگران مشخص می کنند. بنابراین برای نسبت دادن یکی از صفت های شخصیتی به دیگران باید جزئیات گسترده ای را در مورد آن ها بررسی کنید. یادداشت کردی؟

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی ثروت سازی با کلام بر روی لینک کلیک کنید.

عوامل موثر بر صفات شخصیتی

به نظر شما چه عواملی بر شکل گیری صفت های مختلف شخصیتی تاثیرگذار هستند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم طی بررسی ها و تحقیقات انجام شده، محققین بیان کرده اند که دو عامل ژنتیک و محیط می توانند بر شکل گیری صفات شخصیتی تاثیر داشته باشند. از طرفی صفت های شخصیتی در دوران بزرگسالی به پایداری می رسند و وقایع سخت زندگی تاثیر چندانی بر آن ها ندارند. همچنین براساس تحقیقات دیگری که انجام شده اند مشخص شده است که بلوغ هم ممکن است بر صفت های شخصیتی تاثیرگذار باشد.

برای اطلاع از جزئیات مدل ابزارهای متقاعدسازی بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

بدون شک هیچ دو نفری از لحاظ ویژگی های شخصیتی کاملا مشابه یکدیگر نیستند. هر یک از ما ویژگی هایی داریم که جزء یک یا چند مورد از صفات شخصیتی قرار می گیرند. شناسایی ویژگی های شخصیتی می تواند به برقراری روابط بهتر با دیگران کمک کند.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، زبان بدن و نقشه ذهنی در سخنرانی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up