مطالعه کنید:

10 روش برقراری ارتباط موفق و موثر با دیگران

برقراری ارتباط موفق و موثر با دیگران

توانایی ایجاد ارتباط موفق یکی از ویژگی های اصلی سلامت روان انسان است. کسانی که فاقد مهارت های ارتباطی موفق هستند، اغلب دوستان کمی دارند و شبکه های اجتماعی و حمایتی محدودی دارند. برای دستیابی به پیوند اجتماعی و پیروی از آن احساس امنیت، آرامش، اهمیت و احترام، باید مهارت‌های اجتماعی وجود داشته باشد که مهمترین آنها توانایی برقراری ارتباط موفق با دیگران است.

ارتباط موفق چیست؟

ارتباط موفق چیست؟

برای تعریف مهارت ارتباط موفق، ابتدا ارتباط را تعریف می کنیم.

ارتباط فرآیند تبادل اطلاعات، افکار و احساسات بین افراد از طریق گفتار، نوشتن یا زبان بدن است.

ارتباط موفق زمانی اتفاق می افتد که پیام توسط گیرنده درک شود؛ اهداف ارتباط موفق شامل ایجاد درک مشترک، تغییر رفتار و کسب اطلاعات است.

بیشتر متخصصان ارتباطات مسئولیت اصلی (و گاهی اوقات همه) ارتباط موفق را به عهده فرستنده پیام می‌گذارند. البته این به معنای انکار اهمیت نقش گیرنده نیست، بلکه تاکید می کند که فرستنده پیام موظف است از تمام توان خود برای افزایش اثربخشی ارتباط استفاده کند، نه صرفاً بی توجهی یا غفلت مخاطب. در درون خود بهانه ای برای کاهش اثربخشی ارتباطات تبدیل کنند.

برای اهمیت شناخت مخاطب بر روی لینک کلیک کنید.

راه های ارتباط موفق با دیگران

در برقراری ارتباط با دیگران به چه نکاتی باید توجه کرد؟ چگونه با دیگران ارتباط برقرار می کنید؟ نحوه ارتباط ما با دیگران به شدت بر زندگی ما تأثیر می گذارد و در واقع برای موفقیت در زندگی باید بر هنر ارتباط موفق تسلط داشته باشیم. برای اینکه بتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید، 10 نکته مهم را توضیح داده ایم که به شما کمک می کند تا روابط گرم و صمیمی با دیگران داشته باشید.

ارتباط رو در رو برقرار کنید

بیشتر بر ارتباط رو در رو با همکاران و مدیران تمرکز کنید و به تابلوهای پیام، یادداشت ها، ایمیل ها یا دیگر اشکال ارتباط نوشتاری متکی نباشید. اعتماد در مکالمه رو در رو بهتر و سریعتر ایجاد می شود.

شنونده خوبی باشید

شنونده خوب در ارتباط موفق

در حالی که ممکن است گوش دادن به دیگران بسیار آسان به نظر برسد اما اگر شنونده نتواند از تکنیک گوش دادن به درستی استفاده کند، ارتباط دچار مشکل خواهد شد. کلید ارتباط موفق یک شنونده خوب است. وقتی دیگران در حال صحبت کردن هستند، به آنها احترام بگذارید.

برای آشنایی با مهارت مذاکره بر روی لینک کلیک کنید.

حرف خود را قطع نکنید و به آنها فرصت دهید تا حرف های خود را بیان کنند، خلاصه کنید و آنچه را که می گویند تکرار کنید، پاسخ های خود را در حالی که شخص هنوز صحبت می کند آماده نکنید، یک نامه الکترونیکی بفرستید و مقالات خود را ورق بزنید و سعی کنید به چشمان طرف مقابل نگاه کنید.

واضح صحبت کنید

واضح صحبت کنید و از عبارات مناسب استفاده کنید. اگر کلمات شما سخت باشد، دیگران ممکن است منظور شما را نفهمند. به ویژه، با بیان مجدد انتظارات و طرز فکر افراد، نه تنها می توانید به آنها اطمینان دهید که آنها را درک می کنید، بلکه نشان دهید که به گفته های آنها بیشتر اهمیت می دهید.

صریح و صادق باشید

صراحت و صداقت فرآیندی است که نقشی ظریف اما بسیار مؤثر در ارتباطات انسانی ایفا می کند. تاکید می شود که این روند نه دیده می شود و نه شنیده می شود. بلکه هر دو طرف درگیر در ارتباط آن را احساس می کنند. اگر ارتباطی فاقد صراحت و صداقت باشد، بدون شک یا قطع می شود یا به شکلی مخدوش، مبهم و ناسالم ادامه می یابد. اگر نتوانیم یا نخواهیم نظر خود را به وضوح بیان کنیم، طرف مقابل دچار اشتباه می شود و به حدس و گمان متوسل می شود و از واقعیت فاصله می گیرد.

برای آشنایی با انواع مذاکره بر روی لینک کلیک کنید.

واکنش دیگران را پاسخ دهید و درک کنید

واکنش دیگران را پاسخ دهید و درک کنید

همه باید بدانند چه زمانی یک کار خوب انجام داده اند و چه زمانی باید آن را بهبود بخشند. به فرد بازخورد بدهید و همیشه از کار انجام شده انتقاد کنید نه از خود شخص، اگر عصبانی هستید قبل از صحبت یک لحظه سکوت کنید.

آرامش خود را حفظ کنید و به طرف مقابل احترام بگذارید

در ارتباط با دیگران اغلب سعی می کنیم آنها را ارزیابی کنیم و گاهی احساس می کنیم یا باید نظرات و احساسات آنها را رد کنیم یا به نوعی (مستقیم یا غیرمستقیم) نظرات و احساسات خود را به آنها تحمیل کنیم. ارتباطات ساخته شده بر اساس این روش اغلب ادامه پیدا نمی کند و باعث ایجاد مشکلاتی برای هر دو طرف درگیر در ارتباط می شود.

برای آشنایی با روش شخصیت شناسی بر روی لینک کلیک کنید.

به همین دلیل، ما به این دلیل با دیگران ارتباط برقرار می کنیم که مشکلات، تضادها، به اشتراک گذاشتن اطلاعات، درک بهتر خود و نیازهای اجتماعی با یکدیگر را برطرف کنیم. ما باید به خاطر داشته باشیم که همه ما می خواهیم دیگران نظرات ما را به اشتراک بگذارند یا حداقل به افکار و احساسات ما احترام بگذارند و آنها را تایید کنند. اگر به نظرات آنها احترام نگذاشته باشیم، ارتباط روند درست و هدفمندی را طی نخواهد کرد.

استراحت کنید

در طول مذاکرات و ارتباطات طولانی، سعی کنید مکث کنید، تا 10 بشمارید، پیاده روی کنید. کاری را انجام دهید که به شما آرامش می دهد. قبل از اقدام، بنشینید و به این فکر کنید که می خواهید وضعیت را چگونه ببینید.

به شیوه ای معقول مقاومت کنید

راههای ارتباط موفق

اگر بتوانیم بپذیریم که دیگران شبیه ما نیستند، آنگاه می‌توانیم به درستی با نظرات و عقاید آنها که به نظرمان درست نیست مقابله کنیم. به عبارت دیگر می‌توان بدون بحث‌های مخرب که اغلب با صدای بلند، فریاد و عصبانیت همراه است، به نتیجه مناسبی رسید.

یکی از مناسب ترین روش های مخالفت با عقاید و نظرات دیگران، روش خلع سلاح است.

در این روش فرد مقداری حقیقت را در سخنان طرف مقابل می یابد (حتی اگر با ترتیب کلام او مخالف باشد) و سپس در مقام موافقت و تایید آن صحبت می کند. از طرفی این روش به طرز عجیبی اثر آرام بخش دارد.

برای آشنایی با روش های بهبود قدرت بیان بر روی لینک کلیک کنید.

او ممکن است روش خلع سلاح را قبول نداشته باشد اما بحث بی فایده و همیشه بی نتیجه است، با این روش شما در واقع از بحث پیروز بیرون می آیید و طرف مقابل نیز احساس پیروزی می کند و با رغبت بیشتری به حرف های شما گوش می دهد.

مثال: همکار شما می گوید: من اصلا حرف شما را قبول ندارم! پاسخ او: بله حق با شماست، ما نباید همیشه حرف دیگران را صد در صد قبول کنیم.

با اعتماد به نفس و معتبر صحبت کنید

با گفتار و عمل نشان دهید که به اصول رفتار حرفه ای پایبند هستید. این امور باعث ایجاد فضای اعتماد و صداقت با دیگران می شود.

برای آشنایی با انواع ارتباط بر روی لینک کلیک کنید.

خودشناسی و افزایش آگاهی

شناسایی دنیای ذهنی دیگران، همدلی با آنها یا به نتیجه رسیدن بحث هایمان با دیگران، مستلزم خودآگاهی و تلاش برای گسترش اطلاعات و آگاهی خود برای شناسایی دیگران و محیط زندگی است. آگاهی از نقاط قوت و ضعف، ترس ها، خواسته ها و نیازهای خود و پذیرش صادقانه آنها به ما کمک می کند تا ویژگی های دیگران را واقع بینانه تر ببینیم و بپذیریم.

باید به خاطر داشت که خودشناسی و افزایش آگاهی نیازمند زمان، صبر و تلاش برای تغییر خصلت های منفی فرد است.

برای خودشناسی و افزایش آگاهی می توانید از متخصصانی مانند روانشناس و مشاور کمک بگیرید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up