مطالعه کنید:

بهبود قدرت بیان با 20 روش موثر و جذاب

بهبود قدرت بیان

به مهارتی که در هنگام سخنوری و ارتباط با دیگران صورت می گیرد، قدرت بیان می گویند که از طریق صحبت کردن افراد می توان به ذات و درون واقعی آنها پی برد. مهم ترین اصل قدرت بیان زمانی مشخص می شود که افراد در ارتباط با دیگران از بیان های متفاوتی استفاده می کنند. قدرت و فن بیان همان سخن گفتن یا صحبت کردن در طی شبانه روز است که به شکل های متفاوتی صورت می گیرد. اگر قدرت بیان به صورت قوی و حرفه ای باشد باعث اعتماد به نفس و جذابیت هر فرد می شود. به صورت کلی قدرت و فن بیان شامل سه بخش می شود: چه موقع صحبت کنیم، به چه روشی حرف بزنیم و از چه کلماتی استفاده کنیم.

• چه موقع صحبت کنیم؟

یکی از اصلی ترین مهارت های قدرت و فن بیان این است که باید بدانیم که در چه زمان و چه موقعیتی باید سخن گفت. چه نکاتی را هنگام صحبت کردن باید به کار برد که باعث جذابیت سخنان افراد هنگام با دیگران صورت گیرد و فن بیان به شما آموزش می دهد که در چه زمانی صحبت کنید و یا سکوت نمایید.

برای آشنایی با تکنیک های فن بیان بر روی لینک کلیک کنید.

• چگونه حرف بزنیم؟

مهارت دیگر قدرت و فن بیان، چگونه حرف زدن یا صحبت کردن شما با دیگران است به اینگونه که لحن و یا حالت صحبت شما را بیان می کند.

• از چه کلماتی استفاده کنیم؟

برخی از افراد بر این باورند که هر چه قدر بیشتر صحبت کنند، قدرت و فن بیان قوی تری دارند که این تصور کاملا اشتباه است.

روش های بهبود قدرت بیان

1. با آرامش صحبت کنید

با هر آهنگ صدایی که صحبت می کنید باید وضوح کلمات به درستی بیان شود تا شنونده صحبت های شما را به درستی بشنود. با آرامش و شمرده صحبت کردن نه تنها فهم شنونده را تقویت می کند بلکه باعث می شود شما هم آرام به نظر برسید.

برای آشنایی با روش برقراری ارتباط با دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

2. تقویت اعتماد به نفس

روش های تقویت قدرت بیان

باید بگویم که نداشتن اعتماد به نفس و استرس هنگام سخنرانی باعث لرزش صدا می شود و شما نمی توانید پیام خود را به درستی به شنونده انتقال دهید.

3. به سخنان خود اعتقاد داشته باشید

در این نکته ارتباط شما در مورد موضوعی است که صحبت می کنید. برای اینکه قدرت بیان بهتری داشته باشید، باید اول به سخنان خود اعتقاد داشته باشید، تا منظور خود را به درستی و بدون استرس به شنونده انتقال دهید.

برای آشنایی با اضطراب سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

4. خودخواهی را کنار بگذارید

برای تمرین این مورد باید با افرادی در ارتباط باشید که تجربه آنان بیشتر از شما است. گوش دادن مهارت های این افراد، باعث ارتقا بیان شما می شود. در کلاس هایی شرکت کنید که شامل افرادی است که در شغل خود، حرفه ای تر از شما هستند. به تجربیات این افراد گوش دهید، با گوش دادن به تجربیات دیگران روابط شما بهتر شده و قدرت بیان قوی تری خواهید داشت.

5. به درستی از صدای خود نگهداری کنید

برای حفاظت از صدایتان به درستی نفس عمیق بکشید، اگر تنفس صحیح داشته باشید صدای شما آرام به نظر می رسد و شما می توانید بر استرس خود با تنفس صحیح غلبه کنید. برای اینکه تارهای صوتی شما انعطاف پذیر خوبی داشته باشند، باید همیشه آنان را مرطوب نگه دارید. با نوشیدن زیاد آب رطوبت لازم را به تارهای صوتی انتقال می دهید. از فریاد زدن بیش از حد خودداری کنید زیرا به تار های صوتی شما آسیب می رساند.

برای آشنایی با مدیریت اضطراب سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

از صدای خود به درستی استفاده کنید

خواب کافی داشته باشید که صدای شما خسته به نظر نرسد که خستگی برای صدایتان ضرر دارد. زمزمه کردن باعث کشیدگی تارهای صوتی می شود از آن بپرهیزید. حداقل 7 ساعت در شب استراحت کنید، چرا که یک صدای خسته بد به نظر خواهد رسید و خستگی برای صدا کاملا مضر است.

6. به طرز نشستن و ایستادنتان دقت کنید

طرز نشستن و ایستادنتان می تواند در سخنرانی شما تاثیرگذار باشد. صاف ایستادن به شما این اجازه را می دهد که شما به خوبی تنفس کنید و تسلط کافی بر سخنرانیتان داشته باشید و قدرت نفوذی بیشتری را داشته باشید. حتی تکان دادن سر نیز تا حدی می تواند مفید باشد. در صورتی که چانه تان را بالاتر ببرید و تا حدی سر خود را کج کنید، می توانید طنین صدایتان را کم کنید. در چنین شرایطی صدای شفاف تری خواهید داشت.

برای آشنایی با مذاکره توزیعی بر روی لینک کلیک کنید.

7. مراقب زیر و بم صدایتان باشید

معمولا هنگام سخنرانی که با تن صدای زیاد یا کم صحبت می کنید به دلیل استرس و اضطرابی است که در صدای شما به وجود می آید. استفاده از شیب صدای مناسب کمک می کند ارتباط بهتری را با شنونده ایجاد کنید.

8. خودتان را برای سخنرانی آماده کنید

خودتان را برای سخنرانی آماده کنید

داشتن آمادگی یکی از مهارت هایی است که برای تقویت قدرت بیان لازم است. برای تقویت قدرت و فن بیان، باید هر روزتان را با گرم کردن صدای خود شروع کنید. برای گرم کرن تارهای صوتی لازم است از تنفس عمیق و صحیح استفاده نمود. عضلات صورت خود را بکشید.

برای آشنایی با انواع روش های سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

برنامه های خود را به ترتیب اجرا کنید. یکی از تمریناتی که می توانید برای گرم کردن تارهای صوتی خود انجام دهید این است که لب های خود را در حالی که هوا در آنها جریان دارد به لرزه درآورید. تمرینات تنفسی خود را انجام دهید. حتی اگر برای گرم کردن صدایتان وقت نمی گذارید، هر روز صبح پنج دقیقه برای آماده سازی صدایتان وقت بگذارید. این تکنیک به طرز شگفت انگیزی برای صدا و سلامتی شما مفید است.

9. بدون آمادگی سخنرانی را آغاز کنید

گام بعدی که برای تقویت قدرت بیان استفاده می گردد، بدون اینکه از قبل متن را خوانده باشید سخنرانی را شروع کنید. هنگامی که می خواهید برای بار اول آن را خوب بیان کنید، ممکن است مدتی دهان و چشم هایتان هماهنگی لازم را نداشته باشند که به مرور این مهارت را به خوبی بدست می آورید.

برای آشنایی با انواع سخنرانی متقاعد کننده بر روی لینک کلیک کنید.

10. تکرار کنید

تکرار کردن روشی برای تقویت قدرت بیان

برای تقویت قدرت بیان، باید تکرار و تمرین داشته باشید. اهمیت تمرین و تکرار در نتیجه آن مشخص می شود. با تمرین کردن برای فن بیان خیلی از نواقص آن از بین رفته و قدرت بیان شما بالا می رود.

11. با آرامش صحبت کنید

مهم ترین نکته ای که برای تقویت قدرت بیان استفاده می گردد این است که، باید هنگام سخنرانی آرامش کافی داشته باشید. نفس عمیق بکشید و آرام باشید که تسلط کافی براسترس خود داشته باشید. آرام بودن در هنگام بیان باعث می شود اعتماد کافی را نسبت به خود داشته باشید.

برای آشنایی با روش های قدردانی از دیگران بر روی لینک کلیک کنید.

12. بهبود تکنیک قدرت بیان از طریق تماس چشمی

وقتی تماس چشمی برقرار می کنید، مخاطب اعتماد به نفس شما را در چهره شما می بیند. همچنین مخاطب بیشتر به سخنان شما توجه خواهد کرد. سعی کنید چهره هایی را در میان جمعیت پیدا کنید که به شما احساس بهتری می دهد و بیشتر روی برقراری ارتباط چشمی با آنها تمرکز کنید. این کار باعث افزایش اعتماد به نفس شما در هنگام صحبت می شود. البته باید مواظب باشید به یک نفر خیره نشوید و نگاه خود را بین مخاطبان به گردش درآورید.

13. موفقیت خود را تصور کنید

قبل از اجرای سخنرانی، تصور کنید که در جمع خوب صحبت می کنید. یک سخنرانی موفق بارها و بارها در تصور خود ارائه دهید. ببینید چگونه مخاطبان شما با دقت گوش می دهند و در نهایت شما را تحسین می کنند. این تمرین باعث می شود که به طور خودکار به سمت تکنیک قدرت بیان مورد نظر و موفقیت در صحبت کردن حرکت کنید. در حین صحبت کردن، آنچه را که تصور می کردید به خاطر بسپارید و احساس کنید که به طور کامل به حقیقت پیوسته است.

برای آشنایی با روش برخورد با افراد مغرور بر روی لینک کلیک کنید.

14. مخاطبان خود را بشناسید و قدرت بیان خود را بر این اساس تنظیم کنید.

تاثیر شناسایی مخاطب ها در تقویت قدرت بیان

آیا می دانید با چه کسی صحبت می کنید؟ این اطلاعات مسیر پیش روی شما را ساده و آسان می کند. وقتی مخاطبان زیادی دارید، باید بدانید که آنها از کجا می آیند و هدف از حضورشان در جلسه سخنرانی شما چیست؟ همچنین، هنگامی که با دوست خود صحبت می کنید، وضعیت فعلی او را بسنجید و به این فکر کنید که اکنون چگونه باید با او صحبت کنید و حالت چهره خود را بر اساس آن تنظیم کنید. هنگام صحبت در یک جلسه عمومی، باید از سخنرانی رسمی استفاده کنید اما در جمع دوستانه می توانید شوخی کنید و از لحن دوستانه و طنز استفاده کنید.

15. مکان سخنرانی را بررسی کنید

صحبت در جمع دوستان به مدیریت بهتر فضا کمک می کند اما برای سخنرانی های بزرگ، قبل از شروع جلسه، باید محیط را ببینید و ویژگی های مثبت و منفی آن را به خوبی بررسی کنید. ببینید کجا ایستاده یا نشسته اید و چند دقیقه روی صندلی خود بنشینید و با آرامش لحظه صحبت خود را تصور کنید.

برای آشنایی با تعریف تاثیرگذاری بر روی لینک کلیک کنید.

16. استفاده از حرکات مناسب بدن

استفاده از حرکات مناسب بدن در جلب توجه بیشتر مخاطب تاثیر بسزایی دارد. البته باید مطمئن شوید که فقط در مواقع لزوم از حرکات دست و بدن خود استفاده کنید. حتی اگر حرکات حرفه ای صورت و بدن دارید، باز هم نباید در استفاده از آنها زیاده روی کنید. در این مورد، به نظر می رسد که شما از این حرکات برای جبران کمبودهای کلامی استفاده می کنید. بهتر است از زبان بدن خود برای بیان کلمات کلیدی و کلمات مهم استفاده کنید.

17. مختصر و معنادار صحبت کنید

به صورت مختصر و معنادار صحبت کنید

افرادی که تکنیک های قدرت بیان را خوب می دانند، به جای سخنرانی های طولانی و خسته کننده، معنی دار و مختصر صحبت می کنند. برای اثبات مطلب لازم نیست ده ها مثال ذکر کنید. مورد را با استفاده از یک مثال ساده خلاصه کنید و سخنرانی خود را کوتاه کنید.

برای آشنایی با روش های افزایش تاثیرگذاری مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

18. از تکرار مهم ترین و مطلوب ترین نکات بحث استفاده کنید

نکات اصلی سخنرانی خود را تکرار کنید. می توانید یک بار نکات را بیان کنید و همزمان تصور کنید که مخاطب محتوای مورد نظر شما را درک می کند اما همیشه اینطور نیست و بهتر است در هر فرصتی نکات مهمی را مطرح کنید. در این صورت توجه مخاطب به شما جلب می شود و می توانند قسمت مهم محتوای شما را درک کنند. همچنین نکات مهم را حتما در نتیجه گیری لحاظ و خلاصه کنید.

19. مثال های عملی و عینی بیاورید

مثال‌های مشخصی ارائه دهید تا مخاطبان خود را بیشتر در موضوع مورد بحث درگیر کنید. بسته به موضوعی که در مورد آن بحث می کنید، چند مثال خوب برای درک بهتر موضوع پیدا کنید و بیاورید. گاهی اوقات صحبت غیر مستقیم در مورد یک بحث، بسیار بهتر از صحبت مستقیم است. به این ترتیب مقاومت ذهن شنونده کاهش می یابد. شروع و پایان گفتار با داستان همیشه برای بهبود تکنیک صحبت کردن مفید است. علاوه بر این، مخاطبان شما را به عنوان فردی با سطح اطلاعات و آگاهی بالایی می شناسند.

برای اینکه چگونه جذاب و تاثیرگذار باشیم مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

20. تجربه به دست آوردن

کسب تجربه راهی برای تقویت قدرت بیان

به طور کلی گفتار شما نشان دهنده شخصیت شماست. چه یک کارمند دولتی یا یک فرد عادی باشید، تجربه اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد و مهارت های گفتاری شما را بهبود می بخشد. سخنرانی موثر باعث می شود مخاطب علاقه بیشتری به گوش دادن داشته باشد.

سعی کنید از هر فرصتی برای صحبت استفاده کنید. به انجمن والدین در مدرسه فرزندتان بپیوندید و از دیگران دفاع کنید، آنچه را که می دانید با همسالان خود در دانشگاه به اشتراک بگذارید و هرچه تجربه بیشتری کسب کنید، مهارت های بیان شما بهتر می شود.

کلام آخر

از آنجایی که هر فردی در زندگی خود نیاز به برقراری ارتباط و تاثیرگذاری بر دیگران دارد، پس نیاز به آموزش و یادگیری مهارت قدرت بیان خواهد داشت. شما می توانید با تمرین و دانستن چند فوت و فن ساده و تمرین آنها، بیان بهتری داشته باشید. در این مقاله به بررسی روش های تقویت قدرت و فن بیان پرداختیم که امیدواریم مطالعه آن برای شما مفید باشد.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up