مطالعه کنید:

معرفی انواع انگیزه در روانشناسی

اگر می خواهید به رویاها و اهداف خود برسید، بیش از هر چیز به انگیزه نیاز دارید؛ انگیزه کلید موفقیت است. به عبارت دیگر، انگیزه به شما کمک می کند تا با تمام مشکلات و چالش هایی که برایتان پیش می آید کنار بیایید و انرژی لازم برای تلاش بیشتر را به شما می دهد. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که “فایده خواندن این مقاله چیست و چرا باید وقتم را با خواندن آن تلف کنم؟” باید بگوییم که هدف از نوشتن مقاله کمک به شما برای تحقق بخشیدن به رویاها، آرزوها و رسیدن به اهداف آسانتر از آن است. زمانی تصور می کنید که انواع انگیزه ها را بشناسید و آنها را در خود تقویت کنید. ابتدا باید خودتان مشخص کنید که می خواهید به چه چیزی برسید و سپس یکی از انواع انگیزه ها را برای رسیدن به رضایت از خود و زندگی خود انتخاب و تقویت کنید.

انواع انگیزه در روانشناسی

آشنایی با انواع انگیزه در روانشناسی

در زیر به انواع انگیزه ها و پاداش های درونی یا بیرونی که افراد انگیزه می دهند اشاره کرده ایم:

  1. انواع انگیزه: درونی

در بررسی انواع انگیزه ابتدا نگاهی به انگیزه درونی خواهیم داشت. انگیزه درونی به هر چیزی اطلاق می‌شود که بر اساس پاداش‌های درونی (بهبود خود یا کمک به دوستان) افراد را برانگیزد. به عنوان مثال، ممکن است انگیزه ارتقا پیدا کنید زیرا مهارت های ارزشمندی را یاد خواهید گرفت. برعکس، شما ممکن است انگیزه موفقیت داشته باشید زیرا می خواهید تأثیر مثبتی بر دیگران بگذارید.

در حالی که مثال های بالا مثبت هستند، این نوع انگیزه می تواند انگیزه های منفی نیز داشته باشد. به عنوان مثال، می توانید به خودتان انگیزه دهید تا چیزهای جدید یاد بگیرید زیرا در غیر این صورت احساس شکست خواهید کرد. نتیجه عملکرد شما مثبت است اما نوع انگیزه ای که استفاده کردید بیشتر برای جلوگیری از یک نتیجه منفی بود. به همین دلیل، انواع مختلفی از انگیزش درونی وجود دارد که هر کدام بر پاداش یا انگیزه خاصی متمرکز هستند.

چه مثبت و چه منفی، انگیزه‌های درونی معمولاً پایدارتر از انگیزه‌های بیرونی هستند، زیرا بر چیزهای مثبت یا نوع دوستانه قابل کنترل تمرکز می‌کنند.

در مقابل، انگیزه های بیرونی معمولاً بر چیزهایی تمرکز می کنند که توسط شخص دیگری به شما داده می شود و بنابراین مستقیماً در کنترل شما نیست. در زیر انواع دیگر انگیزه را بررسی می کنیم.

برای آشنایی با انواع بی انگیزگی بر روی لینک کلیک کنید.

1-1. انگیزه شایستگی

انگیزه شایستگی، که به عنوان انگیزه یادگیری نیز شناخته می شود، توضیح می دهد که افراد بیشتر از طریق «فرآیند» نسبت به پاداش نهایی، خودانگیخته می شوند. در واقع مسیر طی شده مهمتر از مقصد است، زیرا افرادی که تحت تأثیر این نوع انگیزه قرار می گیرند، انگیزه بیشتری را می آموزند. این بدان معناست که آنها بر روی هدف تمرکز نمی کنند بلکه در جهت اهداف خود گام برمی دارند و برای رسیدن به آنها تلاش می کنند.

1-2. انگیزه نگرش

انگیزه نگرش یکی از انواع انگیزه ها در روانشناسی

برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که انگیزه نگرش در بین انواع انگیزه ها به چه معناست؟

انگیزه نگرش در واقع انگیزه ای است که ریشه در دیدگاه خود شما یا اطرافیان شما دارد.

وقتی کاری را بر اساس نگرش و باور خود انجام می دهید، انگیزه شما از نوع نگرش است. اگرچه شباهت هایی بین این نوع انگیزش و انگیزش اجتماعی بیرونی وجود دارد اما در انگیزش نگرشی فرد از دیدگاه ها، طرز تفکر و احساسات اطرافیان خود پیروی می کند.

برای آشنایی با مهارت تاب آوری بر روی لینک کلیک کنید.

1-3. انگیزه پیشرفت

انگیزه پیشرفت یکی از اشکال انگیزش درونی است. با این نوع انگیزه، افراد برای رسیدن به اهداف خاص خود به سمت آنها کشیده می شوند. در انگیزه پیشرفت موفقیت، افراد برای رسیدن به هدف تلاش می کنند، نه پاداشی که با آن همراه است. به عنوان مثال، یک کارآفرین ممکن است یک کسب و کار را با هدف تبدیل شدن به کلاس جهانی (نه لزوماً به دلایل مالی) راه اندازی کند.

1-4. انگیزه خلاقیت

این نوع انگیزه از یک احساس درونی ناشی می شود و فرد را وادار می کند تا در خلق چیزی مشارکت کند. نمونه هایی از انگیزه خلاق مواردی هستند که در آنها از خلاقیت خود استفاده می کنید. هر شرطی که نویسندگان را برای نوشتن کتاب، بازیگران برای بازی در فیلم، نوازندگان برای نواختن ساز و کارآفرینان را برای راه‌ اندازی کسب‌ و کار تشویق کند، خلاقیت است.

برای آشنایی با قانون جذب بر روی لینک کلیک کنید.

انگیزه خلاقیت معمولاً به شکل یک احساس درونی از بیان محتوا و انجام کارها است.

می خواهید تمام دنیا هنر شما را ببینند یا فقط به این اهمیت می دهید که برخی از دوستانتان در مورد نقاشی هایی که می کشید چه فکر می کنند؟ وقتی آثاری را برای نشان دادن هنر و مهارت خود خلق می کنید، خلاقیت انگیزه شماست. چیزهایی که خلق می کنید می توانند ملموس یا حتی ناملموس و زودگذر باشند.

1-5. انگیزه فیزیولوژیکی

انگیزه فیزیولوژی

گاهی اوقات مردم توسط یک نیروی درونی وصف ناپذیر به چیزی کشیده می شوند. به عنوان مثال، اگر فردی را از روی عشق وارد زندگی خود کنید، با چنین موقعیتی مواجه می شوید. همه اعمال از احساسات اساسی و عمیقی سرچشمه می گیرند که ماهیت فیزیولوژیکی دارند و نمی توان آنها را انکار کرد یا نادیده گرفت. این حالت یکی از انواع انگیزه های فیزیولوژیکی است که اگرچه درونی است اما خارج از کنترل و اراده ماست.

بر اساس هرم مزلو، انگیزه های انسان تحت تأثیر نیازهای اساسی (غذا، پوشاک و مسکن) و نیازهای سطح بالاتر (حس موفقیت و خودشکوفایی) قرار دارند. همه انسان ها این نیازهای درونی را دارند و به دنبال برآورده کردن آنها هستند که به وضوح قدرت انگیزه های فیزیولوژیکی را نشان می دهد.

برای آشنایی با تقویت اراده بر روی لینک کلیک کنید.

  1. انواع انگیزه: بیرونی

شکل دیگری از انگیزه، انگیزه بیرونی است. انگیزه بیرونی به هر چیزی اطلاق می شود که بر اساس پاداش های بیرونی (پول یا تحسین) به شما انگیزه می دهد. این نوع انگیزه ها بیشتر از انواع درونی هستند و شامل دستیابی به چیزهایی به دلیل تشویق، ترس یا توقع خاص هستند که همگی به عوامل بیرونی بستگی دارند. به عنوان مثال، افراد می خواهند ارتقا پیدا کنند تا سطح حقوق مورد انتظار خود را برآورده کنند.

انگیزه بیرونی، مانند همه انواع انگیزه های درونی، گاهی اوقات می تواند منفی باشد. به عنوان مثال، انگیزه شما می تواند این باشد که در کارتان بهتر عمل کنید تا اخراج نشوید. این نشان می دهد که انگیزه بیرونی نیز مانند انگیزه درونی انواع مختلفی دارد که میزان تاثیر و تحریک هر کدام متفاوت است.

2-1. انگیزه پاداش

اولین نوع انگیزه بیرونی، انگیزه پاداش است. برخلاف انگیزه موفقیت، آنچه انسان را در اینجا به حرکت در می آورد، پاداشی مانند پول یا موقعیت و مقام است و خود رسیدن به هدف چندان مهم نیست. یعنی افرادی که تحت تأثیر انگیزه پاداش هستند، بهترین تلاش خود را برای رسیدن به پاداش به کار می گیرند.

برای آشنایی با راهکارهای تقویت احساسات مثبت بر روی لینک کلیک کنید.

به عنوان مثال، اگر می خواهید یک ترفیع کسب کنید تا حقوق بیشتری دریافت کنید اما مسئولیت ها و مهارت های جدید به شما انگیزه نمی دهد، انگیزه شما یک پاداش است. البته باید متذکر شد که انگیزه ای که از پاداش به دست می آید چیز بدی نیست; اگرچه انگیزه پاداش و انگیزه پیشرفت به نظر متضاد هستند اما می توان آنها را به جای یکدیگر برای رسیدن به یک هدف مورد استفاده قرار داد.

2-2. انگیزه ترس

انگیزه ترس

نوع دوم انگیزه بیرونی، انگیزه ترس است. انگیزه ترس باعث می شود تا مردم با استفاده از خاطرات عواقب بد، کارها را انجام دهند. انگیزه ترس را می توان به عنوان “انگیزه منفی” دانست زیرا آنها فقط سعی می کنند به جای تشویق خود یا دیگران با نتایج مثبت ، از عواقب ضعیف جلوگیری کنند. انگیزه ترس از مجازات یا محرکهای منفی استفاده می کند.

اگرچه انگیزه ترس ممکن است بد به نظر برسد اما در واقع می تواند به شما در دستیابی به اهداف مثبت کمک کند. به عنوان مثال، اگر اضافه وزن دارید و نمی خواهید کسی بدن شما را ببیند، همزمان در یک کلاس تناسب اندام و یک کلاس شنا ثبت نام کنید. ترس از رفتن به استخر شما را مجبور می کند که به طور منظم به باشگاه بروید. انگیزه ترس یکی از انواع انگیزه های بیرونی است که باید به عنوان عوامل استرس زای مثبت یا محدودیت هایی فکر کنید که به شما کمک می کند عادت های بد خود را ترک کنید.

برای آشنایی با مثبت اندیشی بر روی لینک کلیک کنید.

2-3. انگیزه قدرت

انگیزه قدرت یعنی داشتن قدرت کنترل زندگی خود و دیگران، همه مردم خواهان حق انتخاب هستند. بنابراین، آنها سعی می کنند کنترل بیشتری بر محیط خود به دست آورند تا حق رای خود را گسترش دهند. بنابراین اساس انگیزه قدرت، توانایی انتخاب مسیر خود در زندگی و مسیر دیگران است. در دوره های تاریخی، انگیزه قدرت باعث فجایع بزرگی شده است، مانند حکومت نازی در آلمان، که در آن میل به قدرت و کنترل بر دیگران، تمام اصول اخلاقی و ارزش های انسانی را به چالش می کشد.

البته، میل به قدرت همیشه آنقدر مخرب نیست و وقتی شدت آن تعدیل شود، می تواند سودمند باشد. اینکه بتوانیم کنترل بهتری بر زندگی خود داشته باشیم کمک زیادی به موفقیت و انجام مسئولیت هایمان به بهترین شکل ممکن می کند.

2-4. انگیزه ارتباطات اجتماعی

انسان موجودی اجتماعی است. انگیزه اجتماعی که به عنوان انگیزه وابستگی نیز شناخته می شود، بیان می کند که احساس تعلق و پذیرش به ما انگیزه می دهد. انسان ها تمایلی ذاتی برای برقراری ارتباط با دیگران دارند و انگیزه اجتماعی ما را وادار می کند تا با همکاری در یک گروه اجتماعی به دنبال ارتباط باشیم. اگرچه به نظر می رسد که این نوعی انگیزه درونی است اما این انگیزه در واقع ناشی از پذیرشی است که دیگران به ما می دهند و چیزی نیست که افراد بتوانند در درون خود ایجاد کنند.

برای آشنایی با خودباروری بر روی لینک کلیک کنید.

روانشناسی تکاملی به ما می آموزد که همه انسان ها نیاز به ایجاد روابط اجتماعی دارند. به همین دلیل، مهم است که همیشه به دنبال روابط جدید باشید و سعی کنید بر روی روابطی که در حال حاضر دارید، بسازید. یافتن گروهی از افرادی که شما را دوست دارند و احساس می کنند متعلق به شما هستند می تواند شما را به موفقیت برساند و نشاط و شادی شما را تضمین کند.

کاربرد انواع انگیزه

کاربرد انواع انگیزه

بهترین استراتژی، ترکیب انواع مختلف انگیزه ها و استفاده همزمان از آنها برای رسیدن به اهدافتان است. با این حال، در شرایط خاص ممکن است نیاز به ترکیب انگیزه های مختلف داشته باشید. در ادامه به بررسی انواع انگیزه در هر یک از جایگاه ها خواهیم پرداخت.

انواع انگیزه در کسب و کار

دنیای کسب و کار شرایط منحصر به فردی دارد. شما اغلب سعی می کنید به خود و دیگران انگیزه بدهید. حتی گاهی سعی می کنید بیشتر از خودتان به دیگران انگیزه بدهید. برای انگیزه دادن به خود و تیمتان، موارد زیر را در نظر بگیرید.

برای آشنایی با راه شاد زیستن بر روی لینک کلیک کنید.

اگرچه دستیابی به یک هدف ممکن است یکی از انواع انگیزه های بیرونی به نظر برسد، این نوع انگیزه عموماً درونی تلقی می شود زیرا شما تحت تأثیر زرق و برق پاداش های بالقوه مانند پول یا شهرت نیستید و ناشی از احساس شادی درونی است که از آن ناشی می شود. آن، کارهایی که باید انجام داد و به دست آورد. شما به اهداف ارزشمندی دست پیدا می کنید.

انواع انگیزه در کسب و کار شامل:

  • انگیزه پیشرفت
  • انگیزه پاداش
  • انگیزه ترس
  • انگیزه قدرت
  • انگیزه شایستگی
  • انگیزه نگرش
  • انگیزه خلاقیت

برای آشنایی با شخصیت شناسی بر روی لینک کلیک کنید.

انواع انگیزه در ورزش

انواع انگیزه در ورزش

در ورزش، درست مانند کسب و کار، انواع انگیزه هایی وجود دارد که می تواند مختص فرد یا تیم باشد. انگیزه درونی و بیرونی می تواند انگیزه های قدرتمندی برای هر ورزشکاری باشد. به عنوان مثال، انگیزه یک ورزشکار برای برنده شدن در یک مسابقه ممکن است به چالش کشیدن مهارت های خود و دریافت جایزه نقدی باشد.

وقتی صحبت از تیم ها می شود، انگیزه تمایل به بیرونی دارد و بر اهداف کل تیم برای پیروزی متمرکز است. در تیم هایی که ساختار پیچیده تری دارند و همه اعضا به پیشرفت و موفقیت یکدیگر علاقه مند هستند، از انگیزه درونی نیز استفاده می شود.

انواع انگیزه در ورزش شامل:

  • انگیزه پیشرفت
  • انگیزه پاداش
  • انگیزه ترس
  • انگیزه قدرت
  • انگیزه شایستگی

برای آشنایی با روش های بهبود قدرت بیان بر روی لینک کلیک کنید.

انواع انگیزه در آموزش

انگیزه ها در محیط های آموزشی به جای اینکه به صورت عملی به مردم آموزش داده شوند، جنبه تئوری پیدا می کنند. به همین دلیل باید از نظریه ها و نظریه های انتظار، برابری و هیجان برای ایجاد انگیزه در نظام های آموزشی استفاده کرد. خوشبختانه، هنگامی که تئوری های انگیزشی به درستی اعمال شوند، می توانند به انگیزه های عملی و قدرتمندی برای خود و دیگران تبدیل شوند.

انواع انگیزه برای دانشجویان

انواع انگیزه در روانشناسی

اگر دانش آموزی هستید که می خواهید انگیزه یادگیری داشته باشید یا معلم هستید و می خواهید در دانش آموزان خود انگیزه ایجاد کنید، توصیه می کنیم از نظریه های انواع انگیزه هایی استفاده کنید که در قسمت آموزش توصیه شد.

برای آشنایی با انواع ارتباط بر روی لینک کلیک کنید.

انواع انگیزه مناسب دانشجویان عبارتند از:

  • انگیزه پیشرفت
  • انگیزه پاداش
  • انگیزه شایستگی
  • انگیزه خلاقیت

انواع انگیزه در روانشناسی

روانشناسی و روانشناسان، مانند آموزش، بیشتر به نظریه های انگیزشی علاقه دارند تا توصیه های عملی یا کاربردی. به همین دلیل اکثر نظریه های روانشناسی در حین آموزش تدریس می شوند. نظریه هایی مانند امید انگیزشی، عدالت انگیزشی و برانگیختگی انگیزشی بیشترین کاربرد را در روانشناسی دارند.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up