مطالعه کنید:

خود مدیریتی

خود مدیریتی چیست؟

به نظر شما منظور از خود مدیریتی چیست؟ آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که افراد موفق چه ویژگی ها و مهارت های مهمی را کسب می کنند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم مهارت کنترل رفتار، احساسات، اقدامات و حتی افکار یکی از مهارت هایی است که برای رسیدن به موفقیت ضروری محسوب می شود. به همین علت می توان گفت افراد موفق این مهارت را به درستی کسب کرده و آن را در زندگی خود به کار می گیرند. نکته مهمی که در این مورد وجود دارد؛ نحوه کسب این مهارت است.

به نظر شما هر اقدامی را می توان به مدیریت کردن خودمان نسبت بدهیم؟ بدون شک پاسخ این سوال منفی است. برای اینکه بتوانید از مزایای این مهارت در زندگی خود بهره مند شوید باید از راهکارهایی اصولی برای کسب آن استفاده کنید. در غیر این صورت دچار اشتباه شده و وقت خود را بیهوده تلف خواهید کرد. به همین علت ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف مهارت خود مدیریتی بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

خود مدیریتی چیست؟

خود مدیریتی چیست

کسب یکسری از مهارت ها برای رسیدن به موفقیت ضروری محسوب می شوند، ولی در هیچ جای دنیا برای به دست آوردن آن ها قانونی تعیین نشده و اجباری هم به کار گرفته نخواهد شد. مهارت یا توانایی خود مدیریتی (Self-Management) یکی از همین موارد محسوب می شود. درست است که هیچ اجباری برای کسب این مهارت وجود ندارد ولی به دست آوردن آن باعث پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیت خواهد شد. حال نکته مهمی که مطرح می شود این است که منظور از مدیریت کردن خود چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم این مهارت یک فرآیند فکری یا در واقع توانایی محسوب می شود که امکان کنترل و مدیریت افکار، احساسات، رفتار و حتی عملکرد خودمان را برایمان فراهم می کند. به بیان دیگر توانایی را کسب می کنیم تا به واسطه آن افکار، احساسات، رفتار و اقدامات خودمان را تحت کنترل و مدیریت بگیریم.

برای اطلاع از راه های ایجاد اعتماد در رابطه بر روی لینک کلیک کنید.

متاسفانه یکی از دلایل عدم رسیدن به موفقیت در زندگی توجه نکردن به کسب همین مهارت است. کسانی که نمی توانند افکار، اقدامات، رفتار و احساسات خود را مدیریت و کنترل کنند نه تنها کارهای مهم و سازنده را در موقعیت های مناسب انجام نمی دهند، بلکه کارهایی بیهوده یا مشکل ساز را در موقعیت هایی نامناسب به انجام می رسانند. اوه اوه عجب نکته ای بود! به همین علت چنانچه شما هم برای رسیدن به موفقیت تلاش می کنید و به فکر پیدا کردن راهکارهای اصولی هستید، بهتر است با مهارت مدیریت کردن خود بیشتر آشنا شوید.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، زبان بدن و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

اهمیت خود مدیریتی

اهمیت خود مدیریتی

توجه داشته باشید هدف کسب مهارت مدیریت کردن خود؛ تغییر شخصیت، طرز فکر و به طور کلی آنچه که هستید، نیست. بلکه این مهارت با هدف جلوگیری از انجام کارهای بیهوده، اشتباه و همچنین پردازش افکار منفی کسب می شود. به طور کلی این مهارت قصد کنترل و مدیریت احساسات، اقدامات و رفتارهای شما را دارد. به همین علت نباید تصور کنید به کمک توانایی خود مدیریتی قرار است تبدیل به یک فرد دیگر شوید. بلکه قرار بر این است رفتارها و اقدامات بهتر و سنجیده تری را داشته باشید. حال نکته مهمی که در این مورد مطرح می شود؛ اهمیت، تاثیر یا به بیان دیگر کاربرد توانایی مدیریت کردن خودتان است.

به نظر شما کسب این مهارت چه مزایایی برای شما دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم خود مدیریتی باعث بهبود عملکرد در زمینه تحصیل، شغل و حتی روابط اجتماعی و زندگی شخصی می شود. به کمک این مهارت می توانید از انجام کارهای اشتباه، تصمیم گیری های نامناسب و حتی ابراز احساسات دردسرساز دور بمانید. در نتیجه مدیریت کردن خود باعث پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیت خواهد شد. ذکر این نکته ضروری است که شما به کمک توانایی مدیریت کردن خود می توانید اعتماد به نفس خودتان را نیز تقویت کنید زیرا از انجام کارهای اشتباه دور مانده و موفقیت های کوچک و بزرگ را کسب خواهید کرد. تا اینجای مطلبو گرفتین؟

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

روش های خود مدیریتی و تقویت آن

روش های کسب خود مدیریتی

به نظر شما حیف نیست از کسب مهارت های مهم و تاثیرگذاری که باعث نزدیکتر شدن ما به خواسته هایمان می شوند، منصرف شویم؟ خود مدیریتی یکی از همین مهارت هاست که ما را به اهداف و خواسته هایمان نزدیکتر می کند. کسب و تقویت این توانایی باعث جلوگیری از اتلاف وقت، انرژی و از دست دادن انگیزه می شود. به همین علت ما قصد داریم در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین راه های کسب و تقویت مهارت مدیریت کردن خود اشاره کنیم:

به خودباوری برسید

برای اینکه بتوانید افکار، احساسات و رفتار خود را مدیریت کنید باید خودتان را به خوبی بشناسید. بنابراین اولین اقدام برای کسب مهارت خود مدیریتی؛ رسیدن به خودباوری است. کسی که به خودباوری می رسد احساسات، افکار، استعدادها و توانایی های خود را به خوبی می شناسد. به این ترتیب می دانید در یک موقعیت خاص احتمال ابراز چه احساس یا رفتاری از جانب شما وجود دارد. در نتیجه احساسات و اقدامات خود را به درستی مدیریت خواهید کرد.

برای اطلاع از مفهوم اقدام گرایی بر روی لینک کلیک کنید.

هوش هیجانی را تقویت کنید

آیا می دانید منظور از هوش عاطفی یا هیجانی (EQ) چیست؟ کسانی که هوش عاطفی بالایی دارند احساسات خود و دیگران را به خوبی می شناسند و هیجانات و احساسات خود را به درستی کنترل می کنند. از طرفی یکی از جنبه های خود مدیریتی؛ کنترل و مدیریت احساسات است. بنابراین می توان از جزء به کل رسید، یعنی می توان با تقویت هوش هیجانی، توانایی مدیریت کردن خود را تقویت کرد.

از تاثیر برنامه ریزی و مدیریت زمان غافل نشوید

بهتر است بدانید همین مهارت مدیریت کردن خود از کنار هم قرار گرفتن چند مهارت دیگر ایجاد می شود. همانطور که گفتیم هوش هیجانی یکی از این موارد بوده و از جمله دیگر موارد آن می توان به مدیریت زمان و برنامه ریزی اشاره کرد. به کمک برنامه ریزی و مدیریت زمان می توانید کارهایتان را به موقع انجام داده و رفتارها و اقدامات اضافی را مدیریت و حذف کنید. دیدی چی شد؟

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

تمرکز خود را افزایش دهید

تقویت خود مدیریتی

در قسمت های قبلی همین مقاله به مفهوم مهارت مدیریت کردن خود اشاره کردیم. همانطور که گفتیم به کمک این مهارت حتی می توانید افکار خود را نیز مدیریت کنید. بنابراین کسب توانایی خود مدیریتی باعث جلوگیری از پردازش افکار مزاحم و در نتیجه افزایش تمرکز می شود. افزایش و حفظ تمرکز نیز برای رسیدن به موفقیت در زندگی ضرورت دارد.

صبور باشید

برای اینکه بتوانید در موقعیت های مختلف کارهای اشتباه انجام نداده و بد موقع ابراز احساسات نکنید؛ بهتر است صبور باشید. به کمک صبر می توانید شرایط را بیشتر و بهتر بررسی کنید. در نتیجه تاثیر توانایی مدیریت کردن خود بر زندگی شما افزایش یافته و احتمال دستیابی به خواسته ها بیشتر می شود. توجه داشته باشید تصمیم گیری عجولانه می تواند عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

برای اطلاع از انواع عزت نفس بر روی لینک کلیک کنید.

پیشرفت خود را بررسی کنید

برای اینکه بتوانید نسبت به توانایی مدیریت کردن خود احساس بهتری داشته و برای تقویت آن انگیزه کافی داشته باشید؛ باید پیشرفت خود را بررسی کنید. روند پیشرفت کارهایی که برای انجام دادنشان از مهارت خود مدیریتی استفاده کرده اید را بررسی کنید و انگیزه خود را تقویت کنید. به این ترتیب مصمم تر از گذشته برای تقویت این مهارت مهم و سازنده اقدام خواهید کرد.

هدف خود مدیریتی را درک کنید

انجام هر کاری که اجباری باشد و هدف از انجام آن را درک نکنیم، برایمان آزار دهنده است. کسب و تقویت مهارت خود مدیریتی نیز از این مورد مجزا نبوده و باید هدف آن را درک کنید. در غیر این صورت بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه دست از کنترل و مدیریت افکار، احساسات، رفتار و اقدامات خود بر می دارید.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، آداب معاشرت و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

عادت های بد را تغییر دهید

یکی از اقداماتی که به تقویت توانایی مدیریت کردن خود کمک می کند؛ تغییر عادت های بد است. زمانی که از انجام کارهای اشتباهی که تبدیل به عادت شده اند خودداری می کنید در واقع در حال استفاده از مهارت مدیریت کردن خود هستید. فراموش نکنید حتی انجام اقدامات کوچک هم می توانند تاثیر به سزایی بر تقویت مهارت مدیریت کردن خود داشته باشند.

خلاصه مطلب

بدون شک هر فردی در طول زندگی بارها و بارها در موقعیت هایی قرار می گیرد که باید از انجام یکسری از اقدامات، ابراز احساسات و یا نشان دادن رفتارها خودداری کند. برای انجام این کار به کسب مهارت خود مدیریتی نیاز داریم. به کمک این مهارت می توانیم نسبت به احساسات، رفتارها و اقدامات خود، کنترل و تسلط داشته باشیم.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، اعتماد به نفس صحبت در جمع و نقشه ذهنی در سخنرانی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up