مطالعه کنید:

جلب توجه مخاطبان در سخنرانی‌

تکنیک های جلب توجه مخاطبان در سخنرانی‌

قطعا بسیاری از شما مجبور بوده اید در جایی از زندگی حرفه ای یا حتی شخصی خود سخنرانی عمومی داشته باشید. ما فقط پشت تریبون یا در یک سالن بزرگ در مقابل هزاران تماشاگر صحبت نمی کنیم، این وضعیت می تواند حتی زمانی اتفاق بیفتد که شما بخواهید یک پروپوزال را در یک جلسه کاری ارائه دهید یا حتی در مقابل یک جلسه از پایان نامه خود دفاع کنید. به هر حال، آنچه مهم است، ارائه یک سخنرانی پر انرژی و جذاب است که بر مخاطبان تأثیر می گذارد. در این مقاله با تکنیک های جلب توجه مخاطبان در سخنرانی‌ آشنا خواهید شد.

تکنیک های جلب توجه مخاطبان در سخنرانی

تکنیک های جلب توجه مخاطبان در سخنرانی

به نظر من دو نوع توجه وجود دارد: توجه در حالتی که سر پایین است و توجه در حالتی که سر به سمت بالا است. توجه سربالا زمانی اتفاق می‌افتد که شنونده مجبور است سخت تلاش کند تا توجه کند. توجه سرپایین زمانی است که شنونده در کلام گوینده وسواس پیدا کند و چاره ای جز گوش دادن و توجه نداشته باشد. در ادامه 10 تکنیک را به شما معرفی می کنیم که به شما امکان می دهد بدون از دست دادن اعتبار حرفه ای خود، توجه دیگران را به خود جلب کنید.

1. سخنرانی خود را درست شروع کنید

با همان جمله اول به شنونده ضربه بزنید. سیگاری ها کبریت هایی را دوست دارند که در اولین حرکت مشتعل شوند و شنوندگان سخنرانی هایی را دوست دارند که از همان جمله اول توجه آنها را جلب کند. در اینجا چند نمونه از این جملات آورده شده است:

من امروز به عنوان نماینده یک خانواده عزادار، در برابر کشوری داغدار و جهانی سرگردان ایستاده ام.» ارل اسپنسر، برادر لیدی دایانا.
“کاش اینجا بودی…” -پاتریشیا فریپ، رئیس سابق انجمن ملی سخنرانان.

همه این عبارات آغازین باعث می‌شوند که به جلو خم شویم، گوش‌هایمان را تیز کنیم و متعجب شویم که سخنران ما را به کجا می‌برد. آنها خیلی سریع سراغ موارد ضروری رفتند و با ایجاد تعلیق، شور و شوق و کنجکاوی ما را برانگیختند. همه این عبارات موجب جلب توجه مخاطبان در سخنرانی‌ خواهد شد.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، جادوی جذابیت و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

2. شنوندگان را مخاطب خود قرار دهید.

پس از جلب توجه مخاطبان در سخنرانی‌، با شروع تند، آنها را درگیر کنید. در مورد اهداف، انگیزه ها و نگرانی های آنها صحبت کنید.

منظور او این بود که با یادآوری نیاز یا چیزی که سلامتی شخص را تهدید می کند، می توانید توجه او را به سخنان خود جلب کنید. بسیاری از شرکت هایی که من می شناسم از عنصر ترس، ناامنی یا شک استفاده می کنند تا مشتریان را وادار به خرید محصولاتشان کنند. حتی وجود یکی از این عوامل توجه ما را به خود جلب می کند و وقتی نوبت به ما می رسد، احساس عجیبی در قفسه سینه خود احساس می کنیم.

3. در ابتدای سخنرانی، از موضوعات و عبارات مشخص استفاده کنید

از زبان و عبارات قابل فهم برای شنوندگان استفاده کنید. آنها را بلافاصله درگیر جملات انتزاعی یا مفاهیم دانشگاهی نکنید. بهتر است دانش خود را مخفی نگه دارید. بهترین راه برای نزدیک شدن به موضوع، استفاده از تکنیک داستان سرایی است، زیرا ذهن ما طوری برنامه ریزی شده است که اطلاعات را از طریق داستان ها بهتر دریافت کند.

یک داستان جالب بگویید تا موجب جلب توجه مخاطبان در سخنرانی‌ شود. به عنوان مثال، در اینجا جمله آغازین رابرت کندی است، زمانی که او در یک قایق در رودخانه هادسون سخنرانی کرد. او با اشاره به جنوب شروع کرد: “اگر به این سمت نگاه کنید، کانال‌هایی را خواهید دید که برای میلیون‌ها سال بزرگ‌ترین مکان تخم‌ریزی نهنگ در جهان بودند.”

البته وقتی به جایی که اشاره می کرد نگاه می کردید، فقط آب خاکستری آلوده را می دیدید، هیچ کوسه ای در آن دیده نمی شد اما تصویری که به ذهنم خطور کرد رودخانه ای بود که ماهی ها تا آنجا که چشم کار می کرد در آن شنا می کردند. سپس بعد از آن جمله شروع به صحبت از مشکلات رودخانه هادسون کرد.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

4. پویا باشید و مانند رودخانه جاری باشید

پویا بودن یکی از روش های جلب توجه مخاطبان در سخنرانی

وقتی فیلمی را تماشا می‌کنیم، اگر اتفاقی نیفتد، علاقه‌مان را از دست می‌دهیم یا وقتی نویسنده رمانی که در حال خواندن آن هستیم، دو صفحه را به شرح یک باغ اختصاص می‌دهد، حوصله‌مان سر رفته و حتی می‌خواهیم بیشتر بخوانیم. مغز ما مدام به ما می گوید: «من هیجان، دارم، اکشن و تعلیق می خواهم.» همین امر در مورد شنوندگان سخنرانی نیز صدق می کند. شنوندگان سخنرانی های مختصر و دقیق را دوست دارند که آنها را به نتیجه گیری راهنمایی می کنند.

به تفاوت بین رودخانه و کانال فکر کنید. کانال جریان ندارد اما رودخانه حرکتی پویا دارد و دائما در حال تغییر است. برای نگه داشتن میل سیری ناپذیر شنوندگان خود به تنوع، گفتار خود را مانند رودخانه جاری کنید، نه کانال. اطمینان حاصل کنید که هر لحظه در حال خلق چیز جدیدی هستید، به خصوص زمانی که میزبان یک وبینار (سمینار اینترنتی) هستید، زیرا احتمال پرت شدن حواس شنوندگان در این نوع سمینارها بیشتر است.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، نقشه ذهنی در سخنرانی و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

5. خیلی سریع سراغ موارد اصلی بروید

یکی از لذت های مخاطب این است که به سرعت متوجه می شوند که شما چه می خواهید بگویید. وقتی تفریح را از آنها می گیرید، از شما دلخور می شوند. یک بار تبلیغ سخنرانی «ست گودین» (نویسنده، کارآفرین و سخنران آمریکایی) را دیدم با این مضمون که چرا بازاریابی محصولات فنی و صنعتی آنقدر مهم است که نباید آن را به بازاریابان واگذار کرد.

این سخنرانی معمولی نبود و مانند قطار سریع از نقطه ای شروع به حرکت کرد و ذهن مخاطب را تحت تأثیر قرار داد. پس به سرعت اصل داستان را با شنوندگان در میان بگذارید تا تمام هوش و حواس خود را در اختیار شما قرار دهند.

6. برانگیختن احساسات مخاطب

طنز بسیار قانع کننده است. طنز به عنوان یک مزیت برای سخنران تلقی می شود زیرا فضای جلسه و فضای ذهنی مخاطب را عوض می کند اما اگر بازیگر نیستید، به خودتان زحمت جوک تعریف کردن ندهید. خیلی ساده، اجازه دهید حس غریزی شوخ طبعی شما در لحظه حضور داشته باشد و وقتی چیزی به ذهنتان می رسد حس شوخ طبعی خود را بروز دهید.

اعتراف به چیزهای شخصی در مورد شما همچنین باعث جلب توجه مخاطبان در سخنرانی‌ می شود. یکی از مشتریان من که مدیر ارشد شرکتش بود در جلسه ای با همکارانش اعتراف کرد که برای تامین هزینه های تحصیلش مشاغل مختلفی مانند بارمن، راننده تاکسی و آشپزی را امتحان کرده است. حاضران در جلسه پس از شنیدن سخنان او که با هدف اثبات این که ما می توانیم بیش از آنچه امیدواریم به دست آوریم، شگفت زده و خوشحال شدند. اعتراف به حقیقت در مورد خود و صادق بودن نشانه شجاعت است.

7. تعامل داشتن با مخاطبان

دانشمندان علوم اجتماعی ثابت کرده اند که مخاطب فعال بهتر از مخاطبی است که فقط گوش می دهد. نقش فعال شنوندگان در سخنرانی باعث می شود که آنها با دقت بیشتری به شما گوش دهند و نکاتی را که می گویید کاملاً درک کنند. این اتفاق را در بسیاری از کلاس‌های درس دیده‌ایم، وقتی معلم از دانش‌آموزانی که منفعل‌تر به نظر می‌رسند سؤال می‌پرسد و آنها را مجبور می‌کند هوشیار باشند و نقش فعالی در کلاس داشته باشند.

به عنوان مثال، در جریان تظاهرات گسترده حزب نازی، هنگامی که هیتلر فریاد زد “Sieg” و مردم در پاسخ با گفتن “Heil” در حالی که بازوهای خود را به نشانه سلام به حزب بلند کرده بودند، همه مردم جهان با چشمان خود دیدند که فعال بودن شنوندگان در پذیرش سخنان سخنرانان تأثیر دارد. من این مثال منفی را در اینجا می‌آورم زیرا به ما یادآوری می‌کند که آنچه می‌تواند یک سخنران را به یک رهبر عوام فریب خطرناک تبدیل کند، تکنیک‌هایی نیست که استفاده می‌کند، بلکه اهداف مثبت یا منفی اوست.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

8. عناوین واضح برای اسلایدهای خود بنویسید

استفاده از عناوین واضح برای جلب توجه مخاطبان در سخنرانی

اگر از اسلایدها استفاده می کنید، از عناوینی استفاده کنید که نظر شما را مشخص می کند. شنوندگان ایده اصلی را از سرفصل ها دریافت می کنند و سپس اسلایدها را برای شواهدی برای حمایت از این ایده ها جستجو می کنند. به عنوان مثال، «ما می توانیم بر بازار مسلط شویم» عنوان بهتری نسبت به «سهم بازار» تیتر بهتری است زیرا به ذهن یادآوری می کند که یک عمل انجام دهد، معنای احساسی و فکری دارد و توجه شنوندگان را بیشتر از عبارت خنثی “سهم بازار” به خود جلب می کند.

برای یادگیری تکنیک های اعتماد به نفس صحبت در جمع، جذابیت کلام و شخصیت شناسی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

9. سخنرانی کوتاهی داشته باشید

قبل از اینکه حضار خسته شود و دیگر گوش ندهد، سخنرانی را تمام کنید. وقتی مخاطب از نظر جسمی خسته می شود، ذهن او نیز غیرفعال می شود. این یکی از مهم ترین راه های جلب توجه مخاطبان در سخنرانی است.

10. روی صحنه باشید

حضور یک فرد تنها در هر نوع صحنه، چه در کف سالن کوچک و چه روی صحنه مرتفع در یک تئاتر بزرگ، چشمگیر و عمیق است و بلافاصله توجه مخاطب را به خود جلب می کند. «رالف والدو امرسون» (شاعر و نویسنده آمریکایی قرن نوزدهم) گفت: «چیزی که هستید آنقدر گویا و بلند حرف می‌زند که هیچ‌کس نمی‌تواند صدای‌ حنجره‌تان را بشنود».

شنوندگان هر حرکت سخنران را بررسی می کنند: چهره شما، ریتم درونی شما، حالت بدن شما، صدای شما و زبان بدن شما را می خوانند. با توجه به کوچکترین نشانه های فیزیکی، ذهن انسان قصد اخلاقی فرد مقابل را درک می کند. مشکل اینجاست که ذهن این کار را در کسری از ثانیه انجام می دهد و مطمئنا صحبت شما آنقدر کوتاه نخواهد بود.

در عین حال، ممکن است مضطرب باشید و نتوانید بهترین ظاهر خود را داشته باشید که می تواند بر مهارت های فنی شما در جذب و جلب توجه مخاطب تأثیر بگذارد. در هر سخنرانی یا مقدمه کاری، مواقعی وجود دارد که شنوندگان باید سعی کنند گوش دهند اما وقتی خود را جالب می کنید و سعی می کنید آنچه را که می خواهید بگویید، راحت تر به شما گوش می دهند.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up