مطالعه کنید:

مذاکره در خانواده

راهکارهایی موثر جهت مذاکره در خانواده

هیچ خانواده ای کامل نیست. همه خانواده ها مشکلات خاص خود را دارند. اما حتی با وجود مشکلات، می توانیم روابط خانوادگی سالمی داشته باشیم؛ در صورتی که بدانیم چگونه ارتباط برقرار کنیم. وقتی صحبت از مسائل خانوادگی به میان می آید، همیشه بهترین کار این است که رویکردی ملایم و دوستانه داشته باشید، نه رویکرد تهاجمی. وقتی به سرعت، نگرانی خود را به سایر اعضای خانواده نشان می دهیم، آنها را از خود دور می کنیم. برای داشتن یک رابطه سالم در خانواده، هنگام بحث در مورد مسائل، باید کلمات خود را با دقت انتخاب کنید و رویکرد خود را با دقت بیشتری انتخاب نمایید. آنچه ما می گوییم و چگونه می گوییم می تواند برای مدت طولانی بر روابط خانوادگی تأثیر بگذارد. حتی مسائل جزئی، اگر به درستی مطرح و مذاکره نشود، می تواند نتایج فاجعه باری داشته باشد. برای اینکه به راحتی بتوانید مشکلات خود را در خانواده مدیریت کنید، تا انتهای مطلب با ما همراه شوید تا با روش های مختلف مذاکره در خانواده آشنا شوید.

راههای مذاکره در خانواده

راههای مذاکره در خانواده

کلمات قدرت و نفوذ زیادی دارند و اغلب روابط خانوادگی را از بین می برند. بنابراین، اعضای خانواده باید مراقب باشند که به یکدیگر چه می گویند و چگونه آن را بیان می کنند. هنگام برخورد با مسائل حساس خانوادگی همیشه مراقب آینده باشید! رفتار تند، تلخ، عصبانی یا تحقیرآمیز با اعضای خانواده معمولاً واکنش متقابل طرف را برمی انگیزد و این به رابطه خانوادگی آسیب می رساند؛ اما اگر با ملایمت و محبت رفتار کنید، رابطه طولانی مدت شما در خانواده قوی تر خواهد شد.

برای اطلاع از مفهوم گوش دادن فعالانه بر روی لینک کلیک کنید.

قبل از اینکه مشکل خود را مطرح کنید، خود را به جای دیگران بگذارید

برای مذاکره در خانواده و درک دیگران، باید خود را جای آنها بگذارید. افرادی که فقط مسائل را از دیدگاه خود می بینند، تمایل دارند با اعضای خانواده خود با تعصب رفتار کنند. نگاه باز و حساس در بررسی شرایط از دیدگاه طرف مقابل بسیار مؤثر است. اعضای خانواده باید احترام و محبتی را که شایسته آن هستند به یکدیگر نشان دهند و سعی کنند مسائل را از دیدگاه دیگران ببینند. نادیده گرفتن این امر، می تواند به روابط خانوادگی آسیب برساند.

ملایم و مهربان باشید

بهتر است برای مذاکره در خانواده به آرامی پیش بروید. تندی باعث فرار افراد می شود. از سوی دیگر، زمانی که افراد احساس امنیت و آرامش می کنند، از صمیم قلب ابراز وجود می کنند. زمانی که مردم انتظار دارند مورد سوء استفاده، سرزنش، انتقاد و قضاوت قرار گیرند، تمایلی به بحث ندارند. فروتنی فقط به انتخاب کلمات محدود نمی شود، بلکه به دوری آگاهانه از قضاوت ها و تعصبات دیگران نیز اشاره دارد. تعصبات به مردم حالت تدافعی می دهد. پس اگر به دنبال رابطه خانوادگی خوب هستید، نباید به تنهایی پیش قاضی بروید و عصبانی شوید. با اعضای خانواده تان همانطور رفتار کنید که انتظار دارید با شما رفتار کنند.

برای اطلاع از نحوه بداهه سخن گفتن در سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

برای مذاکره در خانواده تندی نکنید

برای مذاکره در خانواده تندی نکنید

سرزنش معمولاً به صورت جملاتی با ضمیر “تو” می آید: “تو می خواستی!”، “تو این کار را کردی!” و…. هنگام مذاکره در خانواده، در مورد مسائل مهم و حساس خانوادگی، این کلمه را از دایره لغات خود حذف کنید. هر زمان که نیاز به گفتن «تو» را احساس کردید، مکث کنید و جمله را با «فکر می کنم» جایگزین کنید. مثلاً جلوی خواهرت که می خواهد برای عروسی پسر عمویت یکسری کادوهای گران قیمت تهیه کند، جمله «تو همیشه توقع داری بیشتر از توانمان خرج کنیم؛ همه ما مثل شما پول در نمی آوریم!». این جمله آن قدر تند و تیز است که منجر به شکست می شود.

در عوض پیام خود را با عبارت «به نظر من» بیان کنید. سخنان شما نباید سرزنش کننده باشد. این باید به طرف مقابل کمک کند تا مشکل را از دیدگاه شما ببیند. به عنوان مثال، “به نظر من این مبلغ برای ما خیلی زیاد است، حداقل ما نمی توانیم آنقدر هزینه کنیم زیرا هزینه های ضروری دیگری داریم”. جمله بهتری است. سپس می‌توانید یک هدیه ارزان‌تر ارائه دهید یا برای یک هدیه جداگانه مذاکره کنید.

راه حل ارائه دهید اما با سرزنش دیگران شروع نکنید. احتمالاً با هر دو روش به هدف خود خواهید رسید اما سختگیری و سرزنش به قیمت از بین رفتن رابطه خانوادگی شما تمام خواهد شد. با اشاره انگشت به سمت دیگران، آنها را از خود دور می کنید. با سرزنش کردن رابطه را به بن بست نکشید. مسیر امن «من فکر می‌کنم» را انتخاب کنید تا به دیگران کمک کنید مسائل را از دیدگاه شما ببینند.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

انتقاد کنید

اعضای خانواده معمولاً از اشتباهات انتقاد می کنند زیرا می خواهند اشتباه خودت را مدیریت کنند. نیت آنها خیر است اما روش آنها بد است زیرا به مردم کمک نمی کند. انتقاد اعضای خانواده را ناراحت می کند و منتقد را دلسرد می کند. در مذاکرات خانوادگی باید کاملاً از انتقاد پرهیز شود.

مشاوره دادن

برای مذاکره در خانواده هر گز نصیحت نکنید، چرا که هیچ کس دوست ندارد نصیحت کند. توصیه های خود را برای خود نگه دارید مگر اینکه از شما خواسته شود. نصیحت کردن، درست یا نادرست، رفتاری غیر انسانی، نشانه تسلط، اعتراض، ناامنی و تردید در رسیدن به اهداف منحصر به فرد ماست.

برای اطلاع از نحوه درست فکر کردن در شرایط بحرانی بر روی لینک کلیک کنید.

بحث را متوقف کنید

متوقف کردن بحث در مذاکره در خانواده

با تلخ نشان دادن عواقب، به دیگران حق انتخاب نمی دهیم که با ما موافق باشند. مشکل این است که طرف مقابل چاره ای نداشته و خودش تصمیم نگرفته است. او به دلیل تذکری که دریافت کرده، مجبور به پذیرش شده است. اتمام حجت به روابط بلندمدت خانوادگی آسیب می رساند زیرا پذیرنده همچنان احساس می کند که بدون انتخاب کاری را انجام یا پذیرفته است.

در مورد مشکل، سخن چینی نکنید

برای مذاکره در خانواده، در مورد یک موضوع خانوادگی به دوستان نامرتبط یا اعضای خانواده نزدیک نشوید. پشت سر شخص مورد نظر صحبت نکنید. او در نهایت متوجه می شود که شما پشت سر او صحبت کرده اید و احساس می کند که از طرف شما خیانت شده است. مستقیماً به سراغ شخص مورد نظر بروید و با او صحبت کنید. افراد دیگری که هیچ ارتباطی با پرونده ندارند را درگیر نکنید.

برای اطلاع از راهکارهای داشتن امید به آینده بر روی لینک کلیک کنید.

عدم از ایجاد حس برنده بودن

اگر هدف شما از مذاکره در خانواده «برنده شدن» یا اثبات «حق با شما» است، رویکرد اشتباهی را در پیش گرفته اید که منجر به یک رابطه سالم نمی شود. هدف شما باید رسیدن به یک توافق متقابل باشد که معمولاً با کوتاهی نسبی دو طرف همراه است. اگر به دنبال برنده شدن هستید، شکست حتی به ذهنتان خطور نخواهد کرد. انعطاف پذیر باشید و فروتنی را تمرین کنید و نگران نباشید که «درست نیستید». همه ما اشتباه می کنیم! امکان ندارد همیشه حق با شما باشد. در اکثر مواقع، اگر هر دو طرف ملایم باشند و اصرار بر حق بودن نداشته باشند، امکان توافق وجود دارد.

موضوع بحث را از قبل و با ملایم ترین عبارت انتخاب کنید

در این مرحله به سوالات زیر توجه کنید:
• عواقب طرح این موضوع چیست؟
• این موضوع چه ربطی به من داره؟

تعیین موضوع برای مذاکره در خانواده

اگر فکر می کنید صحبت کردن در مورد آن باعث ایجاد تغییرات مثبت و تقویت رابطه می شود، آن را دنبال کنید. در غیر این صورت دخالت نکنید. هنگامی که مطمئن شدید که مشکل ارزش آن را دارد، فهرستی از نکات کلیدی را تهیه کنید. برای هر مورد، جملاتی را در نظر بگیرید که مشکل را به شیوه ای ملایم، همدلانه و قابل درک توضیح دهند. می توانید جملاتی را که می خواهید به آنها بگویید بنویسید. جملاتی مانند: “فکر می کنم باید در مورد آن صحبت کنیم. من به خاطر این وضعیت و بچه هایی که باید از آنها مراقبت کنم تحت فشار هستم. اگر بتوانیم در مورد آن صحبت کنیم خیلی خوب می شود!”
به نظرم من هم باید بخشی از کارهای خانه را به عهده بگیرم اما در عین حال باید تعادل را در کار خانه رعایت کنم و مراقب فرزندان و همسرم باشم!

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

زمان و مکان مناسب را انتخاب کنید

از طرف مقابل بخواهید زمانی را برای چت اختصاص دهد. همه کسانی که در موضوع دخالت دارند باید در این بحث حضور داشته باشند. به خصوص کسانی که بدون همکاری آنها حل مشکل ممکن نیست. منطقه گفتگو باید عاری از حواس پرتی باشد. وسایل الکترونیکی خود را در حین گفتگو کنار بگذارید تا باعث حواس پرتی نشوند.

صحبت کنید اما بیشتر گوش کنید

همه ما دوست داریم صحبت کنیم، آنچه لازم است بگویید و نه بیشتر. فقط در مورد نکاتی که قبلاً مطرح کرده اید صحبت کنید. سپس به قسمت دیگر گوش دهید. قبل از دادن جواب، شنیده ها را تحلیل کنید و کمی فکر کنید. معمولا برای مذاکره با خانواده، به خصوص زمانی که بحث بالا می گیرد، افراد به سرعت به یکدیگر پاسخ می دهند. نتیجه این کار تقویت احساسات منفی است.

آرام باشید، شمرده صحبت کنید و قبل از صحبت فکر کنید. به صحبت های طرف مقابل گوش دهید و نشان دهید که می خواهید آن را بشنوید و سعی کنید آن را درک کنید. برای اینکه به آنها اطمینان دهید که آنها را می شنوید، از تکنیک های گوش دادن فعال مانند تکرار نکات مهم گفته های آنها استفاده کنید.

برای اطلاع از جزئیات سندرم سازگاری عمومی بر روی لینک کلیک کنید.

بر روی موضوع بحث متمرکز باشید

متمرکز شدن روی موضوع برای مذاکره در خانواده

در هر خانواده ای، مشکلات کوچک یا بزرگ اجتناب ناپذیر است. اجازه ندهید مسائل دیگر شما روی موضوع تأثیر بگذارد. اگر آنچه می گویید به حل آن مشکل خاص کمک نمی کند، آن را نگویید. در فرصتی دیگر به سوالات دیگر خواهید پرداخت. اگر افراد دیگر بحث را از مسیر خارج می کنند، به آرامی آنها را به موضوع اصلی برگردانید.

اگر بحث بالا گرفت و متشنج شد به آن پایان دهید

وقتی مردم حرف هایشان را فریاد بزنند، بحث به جایی نمی رسد و راه حلی پیدا نمی شود. در چنین شرایطی باید بحث را تمام کنید و خود را از آنها جدا کنید. دوباره، وقتی همه آرام هستند، موضوع را از سر بگیرید.

برای اطلاع از اهمیت بداهه سخن گفتن در سخنرانی بر روی لینک کلیک کنید.

چیزی را پیدا کنید که هر دو طرف بتوانند روی آن توافق کنند

اعضای سالم خانواده که همدیگر را دوست دارند واقعاً می خواهند در هنگام درگیری راه حل مشترکی پیدا کنند. هدف آنها دستیابی به راه حلی است که برای همه طرف های درگیر قابل قبول باشد. به همین دلیل، آنها تصمیم می گیرند که مذاکره کنند تا بفهمند چه چیزی از هر دو طرف قابل قبول بوده و اجازه می دهند راه حل مشترکی حاصل شود.

هیچ خانواده ای کامل نیست. هیچ دلیلی برای کامل بودن خانواده ها وجود ندارد و همه اعضا همیشه با یکدیگر خوب هستند! طبیعی است که اعضای خانواده نظرات متفاوتی داشته باشند. برای داشتن خانواده ای مرفه و شاد باید به تفاوت ها احترام گذاشت و پذیرفت. هر زمان که در خانواده خود احساس نیاز به مذاکره کردید، مراحلی که قبلا ذکر شد را دنبال کنید و آنچه برای همه مفید است را پیدا کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up