مطالعه کنید:

سندروم ایمپاستر

سندروم ایمپاستر چیست؟

برخی از افراد خود را شایسته موفقیت های کسب شده نمی دانند چون دچار سندروم ایمپاستر شده اند. این پدیده روانی که با نام هایی چون سندروم تقلب یا خودویرانگری افراد موفق هم شناخته می شود بنا به علل مختلفی شکل می گیرد. علت هایی که ریشه ای بوده و یکی دو روزه ایجاد نشده اند. سندروم تقلب چنانچه گسترش پیدا کرده و مورد درمان قرار نگیرد تمام جوانب زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. مانع از پیشرفت در زندگی شده و فرد را از کسب موفقیت های بیشتر باز می دارد.

متاسفانه هر فردی می تواند به این مشکل دچار شده و موفقیت های کسب شده خود را انکار کند. به همین علت ضروری است که همه مردم اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کرده و با علائم نشانگان تقلب بیشتر آشنا شوند. در همین راستا ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف سندروم ایمپاستر بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

سندروم ایمپاستر چیست؟

سندروم ایمپاستر چیست

تا به الان در حوزه روانشناسی سندروم ها، اختلالات، بیماری ها و مشکلات روانی فراوانی شناسایی شده اند. در این میان یک پدیده روانی مورد بررسی قرار گرفته که مربوط به افراد موفق است. کسانی که موفقیت های مهم و چشمگیری کسب می کنند ولی برخلاف دیگران به خاطر موفقیت های کسب شده توسط خودشان خوشحال نیستند. سندروم ایمپاستر، نشانگان تقلب و یا سندروم خودویرانگری افراد موفق همان پدیده روانی است که چنین افرادی با آن مواجه هستند. کسانی که دچار نشانگان تقلب هستند خود را شایسته موفقیت های کسب شده نمی دانند.

تصور می کنند دیگران را فریب داده اند به همین علت احساس گناه می کنند. برخی تصور می کنند که عوامل خارجی مانند شانس، قرار گرفتن در یک محیط و یا زمان خاص و عوامل این چنینی سبب کسب موفقیت آن ها شده اند. بر اساس تحقیقات انجام شده پیرامون افرادی که با نشانه های این پدیده روانی مواجه بودند، اولین بار در سال 1978 مقاله ای منتشر شد که در آن بیان کرده بوند حدود 70 درصد مردم دچار برخی علائم این نشانگان هستند. شدت نمایان شدن نشانه ها متفاوت بوده و همه این افراد به یک میزان با نشانه های این پدیده روانی مواجه نیستند.

برای اطلاع از نحوه مقابله با روزمرگی بر روی لینک کلیک کنید.

همچنین در سال 2019 براساس نتایج 62 پروژه تحقیقاتی، بیان شد که ممکن است 9 تا 82 درصد از مردم با نشانه های سندروم متقلب مواجه باشند. با توجه به اینکه هر کسی می تواند به این نشانگان دچار شده و زندگی او تحت تاثیر قرار بگیرد، همه مردم باید با نشانه ها و راه های درمان و غلبه بر آن آشنا شوند.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، زبان بدن و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

نحوه تشخیص سندروم ایمپاستر

تشخیص سندروم ایمپاستر

هر اختلال و بیماری روانی می تواند پیامدهای منفی برای همه جوانب زندگی به همراه داشته باشد. البته این در صورتی است که به موقع کنترل نشده و از راه های غلبه بر پیشرفت آن استفاده نشود. نشانگان تقلب به طور مستقیم با پیشرفت در زندگی و کسب موفقیت در ارتباط است. یعنی همان چیزی که همه ما به دنبال به دست آوردن آن هستیم. کسانی که دچار نشانگان خودویرانگری هستند، خودشان را شایسته موفقیت های کسب شده نمی دانند. از طرفی خود را متهم به فریب کاری می کنند.

این افراد اعتقاد دارند دیگران را فریب داده اند، به همین علت مورد تشویق و یا تعریف و تمجید آن ها قرار گرفته اند. به تدریج از انجام کارهای مهم خودداری کرده و از پیشرفت در زندگی باز می مانند. بنابراین سندروم ایمپاستر باید هر چه زودتر تشخیص داده شده و بیماران تحت درمان قرار بگیرند. برای تشخیص نشانگان تقلب باید با علائم آن آشنا باشید. به همین منظور در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین نشانه های این پدیده روانی اشاره می کنیم:

  • تصور می کنند دیگران را در پذیرش موفقیت های خود فریب داده اند، به همین علت احساس گناه می کنند.
  • خود را شایسته موفقیت های کسب شده نمی دانند.
  • از اینکه دیگران از فریب کاری آن ها مطلع شوند، می ترسند.
  • استرس و اضطراب برایشان شدت یافته و با مشکل مواجه می شوند.
  • در برابر پذیرش موقعیت های شغلی بهتر، مقاومت می کنند.
  • اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی دارند.
  • در مقابل تعریف و تمجید دیگران در مورد خودشان خجالت می کشند.
  • خودشان را با دیگران مقایسه می کنند.
  • از شکست خوردن در موقعیت ها و حوزه های مختلف می ترسند.

همانطور که گفتیم برخی از نشانه های سندروم متقلب در رفتار اغلب مردم نمایان می شوند، بنابراین نباید به سادگی از کنار آن ها گذشت. تشخیص و درمان به موقع این پدیده روانی از گسترش آن و تاثیرگذاری بر تمام جوانب زندگی جلوگیری می کند.

درمان سندروم ایمپاستر

درمان سندروم ایمپاستر

برخی از افراد تصور می کنند هر کسی که با یک پدیده روانی یا اختلال روحی مواجه شده فقط باید داروهای روانپزشکی مصرف کند. در حالی که درمان اغلب اختلالات روحی و روانی به تغییر سبک زندگی، جلسات مشاوره ای، اقدامات فردی و همکاری اعضای خانواده و دوستان بیماران وابسته است. سندروم ایمپاستر نیز از این موضوع مستثنی نبوده و کنترل و درمان آن وابسته به استفاده از روش های مختلفی است.

چنانچه وضعیت فرد بنا به شدت یافتن اضطراب و یا سایر نشانه ها، طوری باشد که به مصرف دارو نیاز داشته باشد، تجویز دارو توسط روانپزشک انجام خواهد شد. بنابراین بیماران نباید نسبت به مصرف اینگونه داروها خودسرانه عمل کنند. با توجه به اهمیت اطلاع از راهکارهای درمانی نشانگان متقلب، در ادامه مطلب به چند مورد از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:

خود را با دیگران مقایسه نکنید

چنانچه نشانه های سندروم ایمپاستر را در رفتارهای خود مشاهده می کنید، به هیچ عنوان نباید خود را با دیگران مقایسه کنید. به طور کلی انجام دادن این کار موجب کاهش اعتماد به نفس شده و پیامدهای مخربی را برای زندگی به همراه دارد. زمانی که خود را با دیگران مقایسه می کنید این احساس به سراغتان می آید که شما فرد به درد بخوری نیستید. شایستگی کسب موفقیت های مهم را نداشته و نمی توانید به جایگاه های بهتری برسید. بنابراین از انجام این کار به شدت خودداری کرده و زندگی خود را از عواقب آن در امان نگه دارید.

خودباوری، اعتماد به نفس و عزت نفس خود را تقویت کنید

برای اینکه خود را شایسته موفقیت های کسب شده بدانید و بر سندروم ایمپاستر غلبه کنید باید سه ویژگی یا به بیان دیگر سه خصلت را در خود تقویت کنید. همه ما نیاز داریم که توانایی ها و استعدادهای فردی خود را شناسایی کرده و وجود آن ها را باور کنیم؛ این دقیقا همان خودباوری است. بعد از آن باید نسبت به توانمندی های خود اطمینان حاصل کرده و اعتماد به نفس را تقویت کنیم. از طرفی باید احساس ارزشمند بودن را نسبت به خودمان تقویت کرده و سطح عزت نفس را ارتقاء دهیم. همه این موارد برای غلبه بر نشانگان متقلب و درمان آن ضروری محسوب می شوند.

موفقیت های خود را مرور کنید

برای غلبه بر سندروم ایمپاستر افراد موفق بهتر است موفقیت های کسب شده را به صورت مداوم مرور کنید. با انجام این کار باور می کنید که این موفقیت ها حاصل تلاش شما هستند نه عوامل خارجی مانند شانس. از اینکه موفقیت های مهمی را کسب کرده اید خوشحال باشید و لذت ببرید تا میزان اضطراب ایجاد شده کاهش پیدا کند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، ارتباط موثر و جذابیت کلام می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

شک های خود را به چالش بکشید

زمانی که نسبت به موفقیت های کسب شده توسط خودتان شک می کنید باید آن ها را به چالش بکشید. از خودتان بپرسید که دلیل ایجاد این شک چیست؟ مگر شما از توانایی انجام آن کار برخوردار نیستید؟ اصلا چه کسی بهتر از شما می توانسته آن کار را در موقعیتی مشخص به انجام برساند و موفق شود؟ بنابراین به شک های ایجاد شده دامن نزنید، بلکه آن ها را بررسی کرده و از ذهن خود حذف کنید. اجازه ندهید افکار مزاحم به ذهن شما هجوم آورده و مشکلات جدی ایجاد کنند.

با یک فرد مورد اعتماد صحبت کنید

احساسات خود را نسبت به موفقیت های کسب شده و شکی که در مورد آن ها دارید، پنهان نکنید. با یک فرد مورد اعتماد از دوستان و یا اعضای خانواده خود در مورد آن ها صحبت کنید. اجازه دهید که آن ها موفقیت های شما را تصدیق کنند. سپس به حرف هایشان گوش داده و به این باور برسید که واقعا برای کسب موفقیت ها، تلاش کرده اید. متاسفانه پنهان کردن این احساسات می تواند شرایط را وخیم تر و درمان را سخت تر کند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

پدیده ای روانی که موفقیت های کسب شده توسط یک فرد را زیر سوال می برد و او را به چالش می کشد؛ سندروم ایمپاستر است. این مشکل که به عنوان نشانگان متقلب هم شناخته می شود فرد را نسبت به موفقیت های خودش مشکوک می کند. چنین افرادی تصور می کنند دیگران را در مورد موفقیت های کسب شده، فریب داده اند. به همین علت احساس گناه کرده و جوانب مختلف زندگی تحت تاثیر قرار می گیرد. برای غلبه بر این پدیده روانی راهکارهایی وجود دارند که فرد باید از آن ها استفاده کند.

برای یادگیری تکنیک های زبان بدن، هوش کلامی و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up