مطالعه کنید:

مدیر موفق

ویژگی های یک مدیر موفق

برخلاف تصور بسیاری از مردم مدیریت پست ساده ای نیست و یک مدیر موفق در تمام طول ساعات کاری در حال دستور دادن و در عین حال چایی خوردن نیست. مدیری که موفق است ویژگی هایی دارد که او را از سایر مدیرها متمایز کرده و موجب پیشرفت او و مجموعه اش می شوند. وقتی صحبت از یک سیستم، اداره، شرکت و به طور کلی یک مجموعه کاری به میان می آید دیگر عملکرد هر یک از کارکنان یا مدیر به تنهایی مطرح نیست، بلکه برآیند عملکرد همه آن ها نمایان می شود.

اگر مدیریت یک مجموعه عملکرد درستی نداشته باشد و یا یکی از کارکنان وظایف خود را به درستی انجام ندهد، بازدهی کل سیستم کاهش پیدا خواهد کرد. به همین علت مدیریت هر سیستمی باید به جوانب همه امورات نظارت داشته و به موقع اقدامات مهم و موثر را انجام دهد. از طرفی کم نیستند تعداد افرادی که تصور می کنند اگر مدیر یک مجموعه برخوردی خشک و بی روح با کارکنان نداشته باشد، موفقیتی در کار نخواهد بود. در حالی که چنین تصوراتی کاملا اشتباه است و آمارها نشان دهنده این موضوع هستند که کارکنان رضایت بیشتری را از مدیری دارند که با آن ها رابطه ای به نسبت صمیمانه و در عین حال سالم دارد.

البته این موضوع به معنای سست شدن کار و کنار هم نشستن و خاطره تعریف کردن نیست. یک مدیر منظم و موفق هر کاری را در حد اعتدال انجام داده و برای افزایش انگیزه کارکنان خود به موقع معاشرتی دوستانه با آن ها خواهد داشت. با توجه به اهمیت پیشرفت مجموعه های کاری و تاثیر آن بر زندگی مردم، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی ویژگی های مختلف یک مدیر موفق بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

مدیر موفق کیست؟

مدیر موفق کیست

اگر به تصوراتی که فیلم های تلویزیونی، انیمیشن ها و یا داستان ها برای ما ایجاد می کنند اتکا کنیم، باید بگوییم مدیر یا یک فرد چاق و اخمو است که هیچ ارتباطی با کارکنان خود ندارد، یا اینکه فردی به شدت جذاب، خوشتیپ و خوش قیافه است که او هم هیچ ارتباطی دوستانه ای با کارکنان مجموعه خود ندارد. این افراد در عین حال که کاملا جدی هستند، انجام امورات بسیار زیادی را به کارکنان خود می سپارند و موجب کاهش انگیزه آن ها می شوند. حال بهتر است از تصوراتی که فیلم ها و داستان ها برایمان می سازند خارج شویم و به واقعیت نگاه کنیم. براساس گفته “برایان تریسی” مدیر کسی است که با عملکرد صحیح، بهترین نتیجه را برای مجموعه خود به ارمغان می آورد.

مدیر موفق کسی است که برخورد مناسبی با کارکنان خود داشته و ویژگی های مثبت بسیار زیادی دارد.

با انجام اموراتی مهم بر پیشرفت سیستم خود و در نتیجه پیشرفت کاری کارکنان تاثیر گذاشته و شرایط ایده آلی را ایجاد می کند. متاسفانه یکی از دلایل عدم موفق بودن برخی از مدیران توجه به باورهای غلط است.

برای اطلاع از مفهوم هوش فرهنگی بر روی لینک کلیک کنید.

برای مثال برخی تصور می کنند مدیر فقط باید دستور بدهد و کارکنان اجرا کنند. او نباید هیچ اقدامی انجام داده و همه کارها را به افراد مجموعه خود بسپارد. به همین علت نه تنها پیشرفتی در کار نخواهد بود بلکه انگیزه کارکنان کاهش یافته، میزان رضایت افت پیدا می کند و در نهایت ترک کار صورت می گیرد. بنابراین کسانی که پست مدیریتی یک مجموعه را برعهده دارند باید به فکر اطلاع از ویژگی های مدیران موفق باشند و از آن ها الگوبرداری کنند.

برای یادگیری تکنیک های ثروت سازی با کلام، آداب معاشرت و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

ویژگی های مدیر موفق

ویژگی های مدیر موفق

هر کسی در حوزه کاری خود جایگاهی دارد و به واسطه پستی که در اختیار گرفته، وظایفی به او محول می شود. برخی افراد شغل هایی تک نفره دارند و خودشان هم مدیر محسوب می شوند و هم کارمند. برخی هم جزء کارکنان یک مجموعه قرار گرفته و در نهایت تعدادی از مردم هم پست های مدیریتی دارند. همانطور که گفتیم باورهای اشتباهی در مورد نحوه مدیریت و کار کردن مدیران وجود دارد که اتکا به آن ها موجب عدم پیشرفت مجموعه های کاری خواهد شد. یک مدیر موفق کسی است که ویژگی های مثبت شخصیتی و کاری را کسب کرده و برای پیشرفت خود و کارکنانش از آن ها استفاده کند. با توجه به اهمیت پایان دادن به تصورات اشتباه، در ادامه مطلب به بررسی چند مورد از مهم ترین ویژگی های مدیران موفق می پردازیم:

خودخواه نیست

مدیران موفق از دو جهت خودخواه نیستند؛ اول اینکه هدف آن ها پیشرفت کل مجموعه یعنی خودشان و تک تک کارکنان است. دوم اینکه پیشرفت مجموعه را نتیجه کارها و سبک مدیریتی خودشان معرفی نکرده و کسب موفقیت را حاصل تلاش همه کارکنان می دانند. خودخواهی ویژگی یک مدیر موفق نیست و چنین کسی سعی می کند نسبت به عملکرد کارکنان خود بی تفاوت نباشد. به هر حال یک مجموعه زمانی معنا پیدا کرده و پیشرفت می کند که مدیر خود را جزئی از کارکنان مجموعه دانسته و عملکرد آن ها را بی اهمیت نداند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی دومینوی هیجانات بر روی لینک کلیک کنید.

توانایی مدیریت امورات را دارد

زمانی که چند نفر در کنار یکدیگر برای به نتیجه رسیدن اهدافی مشترک کار می کنند نیاز به یک رهبر یا مدیر دارند. کسی که بتواند عملکرد افراد مجموعه را با یکدیگر هماهنگ کرده و از ایجاد بی نظمی جلوگیری کند. فردی که وظیفه هر یک از کارکنان را به آن ها توضیح داده و بر عملکردشان نظارت داشته باشد. مدیر موفق این موضوع را به خوبی درک کرده و با کسب مهارت های مختلف، توانایی مدیریت کردن را به دست می آورد.

توانمندی های کارکنان را می شناسد

بهتر است این موضوع را با یک مثال درک کنیم؛ حتما تا به حال شنیده اید که پدر یا مادری بیان می کنند خصوصیات اخلاقی فرزندان خود را به خوبی می شناسند. این افراد می دانند که فرزندشان با داشتن چه چیزی خوشحال می شود یا اینکه در مواجه شدن با چه موضوعاتی ناراحت یا عصبانی خواهد شد. یک مدیر موفق هم همینطور است؛ او به خوبی می داند که هر یک از کارکنانش چه توانایی هایی دارند و به واسطه کسب این اطلاعات، کارهایی مناسب را به آن ها می سپارد.

برای اطلاع از نقش خودسازی در موفقیت بر روی لینک کلیک کنید.

از توانمندی های همه کارکنان استفاده می کند

در مجموعه های کاری که مدیر موفق دارند، کارمند نور چشمی و متمایز از بقیه افراد وجود ندارد. از طرفی کارمند طرد شده ای که با کنایه با او صحبت می کنند هم وجود ندارد. دلیل این موضوع هم بر می گردد به سبک مدیریتی که مدیر مجموعه از آن استفاده می کند.

مدیران موفق به همه کارکنان خود متناسب با توانمندی هایی که دارند، وظایفی را می سپارند.

یک نفر را بیش از حد خسته نکرده و نفر دیگر را به چایی خوردن و خاطره تعریف کردن تشویق نمی کنند. بلکه همه افراد به موقع کار می کند، در موقعیت مناسب استراحت کرده و انرژی جذب می کنند.

انگیزه کارکنان را افزایش می دهد

خصوصیات مدیر موفق

بدون شک همه مردم به واسطه کار کردن های طولانی مدت و بدون وقفه، خسته شده و انگیزه خود را از دست می دهند. یک مدیر موفق به خوبی می داند که باید با انجام کارهای اصولی و در موقعیت های مناسب، انگیزه کارکنان را تقویت کند. افزایش انگیزه می تواند با برگزاری یکی مراسم، مرخصی دادن و حتی پاداش های مناسبتی صورت بگیرد. مدیران موفق می دانند محرک هایی که هر چند وقت یکبار به کار می گیرند چه تاثیری را بر عملکرد کارکنان و در نتیجه پیشرفت مجموعه دارد.

روابط سالم و اصولی با کارکنان دارند

بدون شک کسی دوست ندارد در مجموعه ای کار کند که مدیری عصبانی، بداخلاق و در عین حال خشک و بی روح دارد. مدیری که تمایلی به برقراری روابط اجتماعی سالم با کارکنان خود نداشته و با آن ها از بالا صحبت می کند. این در حالی است که یک مدیر موفق می داند باید با رعایت چارچوب ها و اصول اخلاقی، یک رابطه خوب با کارکنان خود داشته باشد. نه آنقدر با آن ها صمیمی باشد که رابطه های کاری از بین بروند نه آنقدر خشک و بی روح برخورد کند که موجب کاهش انگیزه کارکنان خود شود.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار شخصیت کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

از یادگیری دست بر نمی دارد

هر کسی برای رسیدن به موفقیت در زندگی باید به فکر یادگیری مهارت های جدید و تکمیل آموخته های قبلی باشد. روند پیشرفت افرادی که دست از یادگیری بر می دارند و تصور می کنند دیگر نیازی به آموختن موضوعات جدید ندارند، متوقف خواهد شد. همه چیز در دنیا روند رو به پیشرفت دارد و هیچ چیزی مانند چند سال گذشته نیست. یک مدیر موفق به این موضوع توجه کرده و برای پیشرفت مجموعه خود، یادگیری مهارت ها و موضوعات جدید را در لیست برنامه های زندگی اش قرار می دهد. سعی می کند تکنیک های مدیریتی، ارتباطی و همچنین موضوعات تخصصی وابسته به حوزه کاری خود را یاد بگیرد.

به حوزه کاری خود علاقه دارد

علاقه یکی از مهم ترین عواملی است که برای انتخاب شغل باید در نظر بگیرید. کسی که به حوزه کاری خود علاقه ندارد نه می تواند به عنوان یکی از کارکنان مجموعه ای خاص پیشرفت کند و نه به عنوان یک مدیر، سبک مدیریتی خوبی داشته باشد. یک مدیر موفق به واسطه علاقه ای که به کارش دارد تمام سعی و تلاش خود را به کار می گیرد تا مجموعه ای رو به رشد و موفق داشته باشد.

برای یادگیری تکنیک های عشق هوشمندانه، زبان بدن و هوش کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

توانایی کنترل اضطراب دارد

کسی نمی تواند ادعا کند که دچار استرس نمی شود و مضطرب شدن در کارش نیست. همه مردم در شرایطی قرار می گیرند که ممکن است شدت استرس آن ها افزایش پیدا کند. نکته مهم این است که بتوانیم به موقع و با تکنیک های اصولی اضطراب خود را کنترل کرده و سپس کاهش دهیم. این دقیقا همان کاری است که یک مدیر موفق انجام می دهد. چنین کسانی می دانند که چه طور استرس خود را هنگام صحبت کردن، تصمیم گیری و اقدام به انجام کارهای مهم کنترل کنند.

خوش بین است

خصلت های مدیر موفق

یکی دیگر از ویژگی های مهم یک مدیر موفق؛ خوش بینی است. مدیران موفق مدام با خودشان تکرار نمی کنند که موفقیتی در کار نیست، آینده خوبی در انتظار مجموعه او نخواهد بود و هیچ یک از کارکنانش اقدامی موثر انجام نمی دهند. بلکه خوش بینی و مثبت اندیشی را کسب کرده و نیمه پر لیوان را می بیند. به آمدن روزهای خوب امید داشته و می داند بالاخره مجموعه او هم رشد می کند. به همین علت انگیزه او افزایش یافته و می تواند انرژی مثبت را به کارکنان مجموعه هم منتقل کند.

برای اطلاع از مراحل ایده پردازی بر روی لینک کلیک کنید.

انجام کارها را به تعویق نمی اندازد

یکی از ویژگی های افراد ناموفق که همه مردم باید از آن دوری کنند؛ به تعویق انداختن کارهاست. انجام هر کاری در یک بازه زمانی خاص موثر واقع می شود. از طرفی به تعویق انداختن کارها موجب شکل گیری تنبلی و تبدیل شدن آن به یک عادت می شود.

یک مدیر موفق از به تعویق انداختن کارها دور بوده و این موضوع را برای پیشرفت مجموعه خود یک مانع بزرگ محسوب می کند.

مدیران موفق با انجام برنامه ریزی هر کاری را به موقع انجام داده و از کارکنان خود هم چنین انتظاری را دارند.

هدف گذاری می کند

به نظر شما تا زمانی که برای زندگی شخصی یا کاری خود هدف گذاری نکنیم باید برای رسیدن به چه چیزی تلاش کنیم تا پیشرفت و موفقیت هم حاصل شوند؟ همه ما باید با استفاده از روش های اصولی برای زندگی کاری و شخصی خود هدف گذاری کرده و سپس با انجام برنامه ریزی اهداف خود را محقق سازیم. یک مدیر موفق هم دقیقا همین کار را انجام می دهد و مجموعه خود را بدون هدف رها نمی کند. او با در نظر گرفتن حوزه فعالیت، تعداد کارکنان و شرایط و امکاناتی که در اختیار دارد، اهداف خاصی را مشخص می کند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی زبان بدن بر روی لینک کلیک کنید.

منطقی فکر می کند

یکی دیگر از ویژگی های مدیران موفق، منطقی فکر کردن است. یک مدیر موفق بر هیجانات و احساسات خود کنترل داشته و اجازه نمی دهد آن ها موجب تغییر تصمیمات او شوند.

مدیران مسئولیت های سنگینی داشته و با انتخاب یک گزینه اشتباه پیشرفت کل مجموعه را مختل می کنند. به همین علت نباید در تصمیم گیری ها احساسی عمل کنند بلکه باید منطقی فکرده و راهکارهای اصولی را پیدا کنند.

مسئولیت پذیر است

به نظر شما مدیری که مسئولیت پذیر نیست، پیشرفت می کند؟ کسی که انجام کارهای مهم را قبول نمی کند و نمی تواند یک کار بزرگ را میان کارکنان خود تقسیم کند، موفق است؟ بدون شک پاسخ این سوالات منفی است. در واقع یکی از مهم ترین ویژگی های یک مدیر موفق، مسئولیت پذیری و متعهد بودن است. از طرفی مدیران موفق مسئولیت انجام کارهای اشتباهی که انجام می دهند را نیز برعهده می گیرند و دیگران را مقصر نمی دانند.

برای اطلاع از پیامدهای رک بودن بر روی لینک کلیک کنید.

هوشمندانه تلاش می کند

ویژگی های مثبت مدیر موفق

همه ما برای پیشرفت در زندگی به تلاش کردن نیاز داریم. سوال مهمی که در این مورد مطرح می شود؛ میزان تلاش است. ما به چه اندازه باید تلاش کنیم؟ چند ساعت در طول شبانه روز برای انجام کار مورد نظرمان وقت صرف کنیم؟ یک مدیر موفق در پاسخ به این سوالات بیان می کند که باید هوشمندانه و اصولی تلاش کنید. برای تحقق این هدف راهکارهای موثر و اصولی پیدا می کند تا کارکنان مجموعه او زودتر به بهترین نتیجه در انجام وظایف خود برسند.

به کیفیت کارها توجه می کند

مدیران موفق به جای اینکه به کمیت کارهای انجام شده توسط کارکنان توجه کنند، کیفیت کار برایشان اهمیت دارد. یک مدیر موفق کیفیت کارها را قربانی کمیت نمی کند و به همین علت است که مجموعه او پیشرفت می کند.

برای یادگیری تکنیک های شخصیت شناسی، زبان بدن و جادوی جذابیت می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

اعتماد به نفس خوبی دارد

تقویت اعتماد به نفس و ارتقاء دادن سطح آن برای همه ما ضروری محسوب می شود. هر کسی برای پیشرفت در جایگاهی که قرار گرفته باید از توانمندی های خود استفاده کند و تحقق این هدف هم نیازمند تقویت اعتماد به نفس است. کسی که به نتایج استفاده از توانمندی های خود اعتماد دارد و می داند که از پس کارهای مورد نظر بر می آید، اعتماد به نفس خوبی دارد. همه ما برای اقدام به انجام کارهای مختلف به خصوص امورات مهم و تاثیرگذار به تقویت اعتماد به نفس نیاز داریم. یک مدیر موفق این موضوع را به خوبی درک کرده و اقدامات مهمی را برای تقویت اعتماد به نفس خود انجام می دهد.

انعطاف پذیر است

متاسفانه کم نیستند تعداد افرادی که با قرار گرفتن در موقعیت های جدید با ایجاد تغییرات مقابله می کنند. تلاشی برای عادت کردن به شرایط جدید انجام نداده و در نتیجه پیشرفتی نیز حاصل نمی شود. این در حالی است که یک مدیر موفق انعطاف پذیری بالایی داشته و در مقابل تغییرات ایجاد شده مقاومت نمی کند. بلکه با استفاده از تفکر و تصمیم گیری درست، راهکارهای اصولی را برای پیشرفت در موقعیت های جدید پیدا می کند.

برای اطلاع از مفهوم وظیفه شناسی بر روی لینک کلیک کنید.

ذهن خود را کنترل می کند

یکی دیگر از ویژگی های مدیران موفق توانایی کنترل ذهن است. این افراد با صرف وقت، تمرین و کسب اطلاعات، توانایی تسلط بر ذهن خود را کسب کرده اند. یک مدیر موفق می تواند به موقع افکار منفی را از ذهن دور کند، تمرکز خود را افزایش داده و به آن موضوعی که تمایل دارد فکر کند. بهتر است بدانیم کنترل ذهن نه تنها برای مدیران و رهبران مجموعه های مختلف موثر واقع می شود بلکه همه مردم برای پیشرفت در زندگی به کسب این توانایی نیاز دارند.

مهارت گوش دادن را تقویت می کند

موضوع جالبی که در مورد مهارت گوش دادن وجود دارد این است که شنیدن با گوش دادن تفاوت دارد. شما به هنگام شنیدن صداهای مختلف تمرکزی به کار نمی گیرید تا آن ها را به درستی درک کنید. این در حالی است که گوش دادن به تمرکز نیاز دارد و فرد با توجه کردن به کلمات بیان شده و حرکات زبان بدن فرد مقابل، مفهوم مورد نظر او را درک می کند. یک مدیر موفق این مهارت را تقویت می کند تا مفهوم صحبت های کارکنان و همچنین کسانی که با آن ها ارتباط کاری دارد را به خوبی درک کند.

برای اطلاع از فواید گفتگو با خود بر روی لینک کلیک کنید.

خلاصه مطلب

هر مجموعه کاری که برای انجام امورات مختلف شکل می گیرد و چند نفر در آن مشغول به کار می شوند به یک مدیر هم نیاز دارد. در این میان برخی از مدیران عملکرد خوبی نداشته و برخی هم به عنوان یک مدیر موفق ویژگی های مهمی دارند. ویژگی هایی که موجب پیشرفت کل مجموعه شده و موفقیت های چشمگیری را نصیب مدیر و کارکنان می کند.

برای یادگیری تکنیک های هوش کلامی، زبان بدن و ارتباط موثر می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید از راه های ارتباطی استفاده کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up