مطالعه کنید:

گوش دادن همدلانه

گوش دادن همدلانه چیست؟

گوش دادن همدلانه یک تکنیک ساختاریافته برای گوش دادن به دیگران و پرسیدن سوال از آنهاست. استفاده از این تکنیک به شما کمک می کند تا مفاهیم و احساسات طرف مقابلتان را بهتر درک کنید و در نتیجه رابطه خود را بهبود ببخشید. با کمک ابزارهایی که در این مقاله توضیح داده خواهد شد، می توانید مهارت های شنیداری خود را بیش از آنچه که هست توسعه دهید و بتوانید ارتباط بهتری با اطرافیان خود داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با تمام این تکنیک ها و به کارگیری آنها، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

گوش دادن همدلانه چیست؟

گوش دادن همدلانه چیست؟

گوش دادن همدلانه تمرین توجه و پاسخ دادن به نظرات دیگران در طول مکالمه است. گوش دادن همدلانه به معنای برقراری رابطه عاطفی با طرف مقابل و یافتن شباهت هایی بین تجربه او و شماست تا بتوانید صادقانه تر پاسخ دهید. گوش دادن همدلانه که گوش دادن فعال یا گوش دادن انعکاسی نیز نامیده می شود، شامل توجه به ورودی های طرف مقابل است. یکی از ویژگی های کلیدی گوش دادن همدلانه، حمایت و تشویق است تا توصیه یا انتقاد.

در گوش دادن فعال، شما سعی می کنید آگاهانه و با دقت به پیام کسی گوش دهید. گوش دادن فعال یک مهارت مهم است که به شما کمک می کند در حرفه خود موفق شوید. از سوی دیگر، گوش دادن همدلانه، گوش دادن فعال را به سطح دیگری می برد.

شما با ورود به منطقه عدم قضاوت و همدلی گوش می دهید. همدلی همچنین به معنای قرار دادن خود به جای آنها و درک احساسات دیگران از دیدگاه آنها است. دانستن نحوه همدلی و برقراری ارتباط با مردم می تواند رابطه بهتری ایجاد کند.

گوش دادن همدلانه؛ گوش دادن به سخنان دیگران است در حالی که احساسات و عقاید آنها را درک می کنید.

شما با یک فرد ارتباط برقرار می کنید، نشان می دهید که برای گوش دادن به او وقت می گذارید و به او و احساساتش اهمیت می دهید.

شما باید با حوصله به صحبت های فردی که صحبت می کند گوش دهید و حتی اگر مخالف هستید با ذهنی باز گوش دهید. شناخت نیازها و نظرات دیگران به بهبود درک و اعتماد متقابل کمک می کند.

برای اطلاع از نحوه شرکت در دوره آموزشی عشق هوشمندانه بر روی لینک کلیک کنید.

ویژگی های گوش دادن همدلانه

• حضور: حضور فقط به معنای حضور فیزیکی در فضایی مشابه با گوینده نیست بلکه مستلزم توجه به مکالمه است. برای حضور، مهم است که حواس‌ پرتی‌ های بیرونی را به حداقل برسانید و از برنامه‌ریزی پاسخ‌های خود در حین صحبت کردن طرف مقابل خودداری کنید.

• شفقت: مؤلفه اصلی شنونده همدل بودن، همزاد پنداری با تجربه عاطفی طرف مقابل است. حتی اگر موقعیتی مشابه با گوینده را تجربه نکرده اید، می توانید سعی کنید شباهت هایی را پیدا کنید.

• خرد: اگر کسی از نظر عاطفی، یک مساله مهم را با شما در میان می گذارد؛ احتمالاً به این دلیل است که به قضاوت و تجربه شما اعتماد دارد. خرد شامل درک ورودی سخنران و بررسی شرایط پیرامون موضوع برای درک بهتر همه عوامل دخیل است.

به عنوان مثال، اگر یکی از همکاران شما با شخص دیگری در دپارتمان درگیری داشته باشد، می توانید استرس یک نفر را تشخیص دهید و همچنین در نظر بگیرید که فرد دیگر چالش های خاص خود را دارد و احتمالاً سعی می کند توهین آمیز نباشد.

برای اطلاع از راه های افزایش صمیمیت در رابطه عاطفی بر روی لینک کلیک کنید.

ویژگی های گوش دادن همدلانه

• بدون قضاوت: بخش مهمی از گوش دادن همدلانه، خودداری از انتقاد از طرف مقابل است. ممکن است متوجه شوید که با صحبت های گوینده مخالف هستید اما در نظر بگیرید که او دلایل خاص خود را برای رفتار خود دارد.

• قابلیت اطمینان: اگر در موقعیتی هستید که طرف مقابل در مورد مسائل عاطفی با شما صحبت می کند، بسیار مهم است که صحبت های او را محرمانه نگه دارید. با این حال، اگر از شما بخواهند که از آنها در میانجی گری درگیری با طرف مقابل حمایت کنید، در صورتی که به شما در رسیدن به هدف گوینده کمک می کند، می توانید در مورد جزئیات گفتگو صحبت کنید.

• صبر: حتی با همکاران و دوستان نزدیک، افشای تجربیات عاطفی دشوار است. ممکن است مدتی طول بکشد تا گوینده کلماتی را که می خواهد بگوید را بیابد و از گفتن آنها احساس راحتی کند. صبور باشید و به آنها فرصت دهید تا آزادانه صحبت کنند.

• پاسخگویی: اگرچه گوش دادن همدلانه به معنای گوش دادن به صحبت های طرف مقابل بدون ارائه نظرات خود است اما احتمالاً مواقعی پیش می آید که گوینده بخواهد نظر شما را بشنود. در این موارد، ممکن است بپرسید، برای مثال، “آیا می خواهید نظر من را در این مورد بشنوید؟” یا “چه نوع بازخوردی از من می خواهید؟” به روشن شدن مشکل کمک می کند.

• محرمانه بودن: محرمانه نگه داشتن آنچه طرف مقابل با شما به اشتراک می گذارد بسیار مهم است. آنها مسائل عاطفی خود را به اشتراک می گذارند و آسیب پذیری نشان می دهند، بنابراین مهم است که به آنها احترام واقعی نشان دهیم. اعتماد یکی از مهم ترین عوامل ایجاد رابطه قوی تر بین دو یا چند طرف است.

برای اطلاع از ویژگی های زنان کاریزماتیک بر روی لینک کلیک کنید.

مزایای گوش دادن همدلانه

• تشکیل روابط کاری: اگر نشان داده اید که می توانید با همدلی گوش دهید، ممکن است دیگران تمایل بیشتری برای به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با شما داشته باشند که می تواند به ایجاد اعتماد و تعاملات مثبت در محل کار کمک کند.

• به شما کمک می کند تا با ملاحظه باشید: وقتی به در نظر گرفتن احساسات دیگران عادت می کنید، می توانید در زندگی روزمره خود مهربان و دلسوز باشید. به عنوان مثال، اگر لحن ایمیل یک همکار آزاردهنده است، می توانید متن ایمیل های خود را شادتر و دلگرم کننده تر کنید.

• افزایش بهره وری: وقتی همکاران به یکدیگر اعتماد دارند و یکدیگر را درک می کنند، معمولاً به عنوان یک تیم بهتر کار می کنند. وقتی تضادها به حداقل می رسد، می توانند بیشتر روز را صرف کار کنند و در نتیجه خروجی بیشتری داشته باشند.

• حل مسئله: چالش های محل کار اغلب به هم تیمی ها نیاز دارد که برای یافتن راه حل ها با یکدیگر همکاری کنند. اگر به اعتماد کردن و اشتراک گذاری آزادانه با همکاران خود عادت دارید، ممکن است همه شما احساس راحتی بیشتری داشته باشید تا با رویکردهای جدیدی برای مسائل محل کار خود را ارائه دهید.

به عنوان مثال، اگر همکارتان به تازگی به شما گفته است که فکر می‌کند همکار دیگری پیشنهادات او را برای رویکردهای فروش جدید دنبال نمی‌کند، می‌توانید راه‌هایی برای تأیید نظرات او در یک جلسه پیدا کنید تا دیگران با ملاحظه‌تر باشند. در نتیجه، کمپین جدید می تواند جامع تر و موفق تر باشد.

برای اطلاع از مفهوم و نشانه های بمباران عشق بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه تقویت گوش دادن همدلانه

نحوه تقویت گوش دادن همدلانه

شنونده ای با دقت و دلسوز بودن، نیاز به تمرین دارد. در اینجا چند قدم وجود دارد که می توانید برای بهبود مهارت گوش دادن همدلانه خود بردارید:

• فضایی راحت برای اشتراک‌گذاری فراهم کنید.
• احساسات گوینده را درک کنید.
• به زبان بدن دقت کنید.
• بگذارید آنها گفتگو را رهبری کنند.
• منتظر نوبت خود باشید تا صحبت کنید.
• دلگرم کننده باشید.
• سوالات متفکرانه مطرح کنید.
• توصیه های ناخواسته را ادامه ندهید.
• تمام توجه خود را متمرکز کنید.

برای یادگیری تکنیک های ساخت شخصیت قدرتمند، جادوی جذابیت و موفقیت کلامی می توانید در دوره های آموزشی مریم مبارکی شرکت کنید.

1. فضایی راحت برای اشتراک‌گذاری فراهم کنید.

دادن مکانی امن برای صحبت کردن به گوینده می تواند باعث شود که او بیشتر به شما اعتماد کند.

به عنوان مثال، اگر در یک دفتر هستید، می توانید صفحه نمایش رایانه خود را خاموش کنید و اگر در کار شما اختلالی ایجاد نمی کند، تلفن های خود را خاموش کنید. ایجاد یک فضای راحت ممکن است مستلزم این باشد که خودتان هم راحت باشید. اگر دیگر شرکت کننده در گفتگو ببیند که شما آرام هستید، او نیز می تواند با آرام شدن پاسخ دهد. تمرین تنفس عمیق را در نظر بگیرید تا بیشتر حاضر و آگاه شوید.

2. احساسات گوینده را درک کنید.

هنگام گوش دادن همدلانه، مهم است که به طرف مقابل بفهمانید که به احساسات او اهمیت می دهید.

اگرچه می‌خواهید ورودی خود را کم کنید، جملات کوتاه می‌توانند به گوینده نشان دهند که شما از احساسات او آگاه هستید و فکر می‌کنید آنها مهم هستند. به عنوان مثال، می توانید بگویید “می شنوم” یا “می بینم که احساسات قوی درون خود دارد.”

برای اطلاع از نحوه تشخیص رابطه اشتباه بر روی لینک کلیک کنید.

3. به زبان بدن دقت کنید.

دقت به زبان بدن در گوش دادن همدلانه

گوینده می تواند ناراحتی خود را با زبان بدن خود نشان دهد. برای مثال، اگر به پایش ضربه بزند یا صاف ننشیند، ممکن است عصبی باشد. پاسخ دادن به این موضوع را با جملات تاکیدی بیشتر، حفظ حالت اعتماد به نفس و صحبت آهسته و آرام در نظر بگیرید. زبان بدن استفاده از حالت دقیق، تماس چشمی راحت، حرکات، عبارات و شدت برای مطابقت با گوینده است.

استفاده از زبان بدن مثبت نشان دهنده نگرش باز و دوستانه است. بهترین راه برای اینکه مردم شما را دوست داشته باشند این است زیرا به دیگران اجازه می دهد شما را فردی دوستانه و قابل دسترس ببینند.

همچنین، در نهایت زبان بدن می تواند به شما در ایجاد روابط کاری خوب، متقاعد کننده تر شدن، پیشرفت در حرفه خود و موفقیت در زندگی کمک کند. زبان بدن منفی (که به آن زبان بدن دفاعی نیز گفته می شود) لزوما بد نیست.

برای اطلاع از نحوه شرکت در سمینار کاریزما کلاب بر روی لینک کلیک کنید.

4. بگذارید آنها گفتگو را رهبری کنند.

به خاطر داشته باشید که هدف از این بحث ها این است که به گوینده اجازه دهیم تا احساسات خود را با سرعت خودش بیان کند. اگر در مکالمه وقفه ایجاد شد، باید سکوت کرد تا زمانی که طرف مقابل دوباره صحبت کند. اگر تصمیم گرفت به طور ناگهانی به مکالمه پایان دهد، اجازه دادن به او بدون اینکه از او بخواهید، می تواند نشان دهد که به احساسات او احترام می گذارید.

5. منتظر نوبت خود باشید تا صحبت کنید.

پنهان کردن نظرات خود تا زمانی که طرف مقابل از شما درخواست کند، نشان می دهد که برای نظرات آنها ارزش قائل هستید و به خواسته های آنها احترام می گذارید. اگر پس از اشتراک گذاری، گوینده بگوید “نظر شما چیست؟” شما می توانید نظر خود را ارائه دهید، در غیر این صورت، احتمالاً بهتر است فقط گوش کنید و تشکر کوچکی بکنید.

برای آشنایی با تمرین های خوش فکری بر روی لینک کلیک کنید.

6. دلگرم کننده باشید.

دلگرم بودن در گوش دادن همدلانه

اگر کسی به شما اعتماد می کند، ممکن است به این دلیل باشد که با چیزی سر و کار دارد که نمی داند چگونه از عهده آن برآید. اگر و زمانی که طرف مقابل شما نظر شما را می‌خواهد، می‌توانید با گفتن «فکر می‌کنم می‌توانید از پس این موقعیت برآیید» یا «می‌بینم که مهربان و دلسوز هستید، او را تشویق کنید و فکر می‌کنم این به شما در مقابله با این چالش کمک می‌کند. با تشویق موثر، مصاحبه کننده شما ممکن است در موقعیت فعلی و دیگران در آینده احساس اطمینان بیشتری کند.

7. سوالات متفکرانه مطرح کنید.

دلیل اصلی اینکه پرسیدن سؤالات باز روشی مؤثر برای گوش دادن همدلانه است این است که فرد را تشویق می‌کند تا توضیح کامل و معنادار بدهد. این یک دعوت نامه برای پاسخ طولانی تر، ارائه اطلاعات بیشتر است. در نتیجه درک بهتری از آن شخص به دست می آورید. همچنین فرد را تشویق می کند که جهت مکالمه را کنترل کند و به بیان بهتر خود کمک می کند.

8. توصیه های ناخواسته را ادامه ندهید.

هیچ کس علاقه ای به شنیدن توصیه های ناخواسته ندارد. توصیه ناخواسته به هر کسی؛ فقط می تواند یک مشکل ارتباطی را حل کند. اگرچه نیت شما خالص است و فقط می خواهید با نصیحت کردن به کسی کمک کنید اما گاهی این احساس را در او ایجاد می کند که دارید او را انتقاد یا قضاوت می کنید.

گاهی اوقات مردم فقط می خواهند در مورد مسائل خود صحبت کنند و شنیده شوند و درک شوند. آنها می خواهند احساس حمایت کنند و موضع خود را در مورد موضوع خود بررسی کنند. اگر می‌خواهید مشاوره خود را ارائه دهید، قبل از ارائه پیشنهادات یا نظرات خود اجازه بگیرید. مشاوره ناخواسته همیشه مفید نیست. در اینجا چند نمونه آورده شده است تا بپرسید آیا آنها برای مشاوره شما آماده هستند یا خیر.

• آیا می توانم کاری انجام دهم؟
• آیا برای دریافت پیشنهادات آماده هستید؟
• آیا می توانم نظر خود را در مورد وضعیت شما به اشتراک بگذارم؟
• من هم مشکل مشابهی داشتم. می خواهید بدانید چه چیزی برای من کار کرد؟

برای اطلاع از نحوه خلق ایده جدید در زندگی بر روی لینک کلیک کنید.

9. تمام توجه خود را متمرکز کنید.

متمرکز بودن در گوش دادن همدلانه

تمرکز و توجه شما نشان دهنده احترام و علاقه خالصانه به آنچه دیگران می گویند، می باشد. این نشان می دهد که شما می خواهید درک بهتری از آنچه در حال برقراری ارتباط است، هم از نظر احساسی و هم از نظر فکری ایجاد کنید. این باعث ایجاد اعتماد می شود زیرا به آنها احساس اعتبار و دیده شدن می دهید.

با خاموش کردن یا حذف تمام عوامل حواس پرتی مانند رایانه، تلویزیون و تلفن همراه، نگرانی خود را نسبت به دیگران نشان دهید. همچنین از انجام چند کار در حین گوش دادن خودداری کنید زیرا نمی توانید توجه کامل خود را به آن معطوف کنید. در نهایت، حرف شخصی را که هنوز در حال صحبت است قطع نکنید و بیشتر از صحبت های خود گوش دهید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up